Romantisch winterconcert met Schumann, Wagner en Mendelssohn

Nijmeegs Studentenorkest CMC
wo 11 dec ’24 20:15
wo 11 dec ’24
20:15
  • wo 11 dec ’24
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze
  • inclusief servicekosten, exclusief drankje

Het pianoconcert van Schumann is met recht een populair werk voor piano en orkest. Samen met aanstormend talent Shane van Neerden zal het Nijmeegs Studentenorkest dit bijzondere stuk uitvoeren. 

De dramatische opening trekt meteen de aandacht en laat de krachten van de piano horen. Daarop volgen drie delen met indringende melodieën en volle pianoklanken. 

Nog voordat de muziek van Schumann klinkt, opent de avond met de grootsheid van Wagners Sygfried Idyll. Deze serenade componeerde Wagner speciaal voor zijn vrouw als een liefdevol verjaardagscadeau. De klanken van Sygfrieds vogel zijn meerdere malen in het stuk te horen. Hierdoor waant het publiek zich in een betoverende wereld vol intieme melodieën.

Na de pauze volgt de spetterende vierde symfonie van Mendelssohn. Voor dit werk liet Mendelssohn zich inspireren door de mooie landschappen en het bruisende stadsleven van Italië. Tijdens het eerste deel is die frisse energie al meteen te herkennen. De luisteraar hoort een opening vol vrolijkheid die een impressie van de Romeinse straten geeft. Het derde deel werd geïnspireerd door de prachtige architectuur die Mendelssohn tijdens zijn reis zag. Dit vertaalt zich in een deel vol elegantie en symmetrie.

Met dit programma biedt het Nijmeegs Studentenorkest CMC u een zinderende avond vol romantiek en energie.

Programma

Wagner Siegfried idyll
Schumann Pianoconcert
Mendelssohn Symfonie No.4 (Italiaanse)

Uitvoerenden

Pim Cuijpers dirigent
Shane van Neerden piano