foto: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong

Romeo & Julia

Dance - Bollywood - Shakespeare
HNTjong & Het Nationale Theater & IRC
wo 16 okt ’24 19:30
wo 16 okt ’24
19:30
  • wo 16 okt ’24
    19:30
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Een spectaculaire remake van Shakespeares Romeo & Julia. In deze gloednieuwe versie staan 13 acteurs en dansers in de kapotte stad Verona. Er vloeit geen bloed meer door de straten maar het oprukkende zeewater heeft de ruimte opgeslokt. Kunnen Romeo (Vanja Rukavina) & Julia (Soumaya Ahouaoui) ontsnappen aan hun verhaal en omgaan met de druk van de familie? 

hopeloze liefde en onmogelijke keuzes 

Wat als je grote liefde een pad kiest dat jij niet kunt volgen. Kan je dan nog aan het noodlot ontsnappen en een eigen leven opbouwen? In de afgebroken stad Verona liggen de straten die ooit levendig waren, er nu verlaten en verwoest bij. De twee familie’s Capuletti en Montague zijn op zoek naar een nieuwe balans, naar een leven dat past bij hun veranderende omgeving.  

gloednieuw en eeuwenoud 

Deze versie van het wereldberoemde verhaal is geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit Romeo & Julia, maar speelt zich af in een nieuw eigentijds universum. Aanstormend talent Melissa Knollenburg schrijft de nieuwe tekst, de choreografie is van Shailesh Boharan van Illusionary Rockaz Company en de regie is in handen van Noël Fischer. 
 
"Worstelen met traditie, je eigen pad kiezen los van de verwachtingen van familie, grote emoties ervaren, niet toevallig is juist het verhaal van Romeo & Julia fantastisch materiaal. Naast Shakespeare zijn onze inspiratiebronnen ook streetdance en Bollywoodcultuur, waar ik een groot fan van ben" - Noël Fischer 

inleiding om 19:00 uur foyer tweede balkon

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19:00 uur een inleiding in de foyer van het tweede balkon, omdat het theatercafé gesloten is vanwege de hoge stookkosten. De lift in de Stadsschouwburg gaat tot het eerste balkon. Hierdoor is de inleiding tot onze grote spijt momenteel niet rolstoeltoegankelijk. We werken aan een oplossing hiervoor.
De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.

"Deze Romeo & Julia slaagt juist door haar uitzonderlijkheid: de voorstelling wil nergens op lijken."  - HP/Detijd ★★★★

"Ze spatten van toneelplezier van de bühne." - De Groene 

De voorstelling blijft verrassen met kleurrijke scènes, waarin spel en dans elkaar afwisselen

NRC ★★★★

Credits

Spel Soumaya Ahouaoui, Vanja Rukavina, Rick Paul van Mulligen, Yamill Jones, Ayisha Siddiqi & Kharim Amier
Dansers Noor Jayani, Herrold Anakotta, Ali Zanad, Tara Pula, Oliver Wagstaff, Tosca Knauf
Regie Noël Fischer