foto: Halie

Club Guy & Roni, Khalid Benghrib & HIIIT

FAITH
wo 30 okt ’24 20:00
wo 30 okt ’24
20:00
  • wo 30 okt ’24
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

FAITH is een interculturele voorstelling met negen dansers en vijf muzikanten uit Nederland en Marokko. FAITH laat je voelen dat geloof meer is dan alleen een persoonlijke overtuiging. Het is een bron van vertrouwen, inspiratie en verbondenheid.

FAITH is na Islands of Empathy en Fortune de nieuwste voorstelling in The Human Odyssey serie. Hierin brengt Club Guy & Roni verschillende culturen en wereldbeelden bij elkaar, laat het clashen en laat de diepe menselijke connectie via een explosie aan live muziek en spectaculaire choreografieën zien. 

Gnawa muziek, vaak geassocieerd met trance en lila rituelen, stuurt de performers in een sensitieve ontdekking van geloof. Het brengt je naar een spirituele wereld waarvan we in het Westen misschien wat zijn weggedreven. Wat is er nog om ons heen wat we niet zien maar alleen kunnen voelen?

De samenkomst van negen dansers en vijf muzikanten uit Nederland en Marokko maakt FAITH een aangrijpende interculturele voorstelling waarin gezocht wordt naar een gemeenschappelijke basis die essentieel is voor een gezamenlijk geloof in de toekomst.

Samen creëren Weizman, Haver en Benghrib een meeslepend mozaïek van verschillende fysieke, culturele en spirituele benaderingen van geloof.  

Het laatste mozaïekstuk ligt bij de toeschouwer.  
Kom. Zie. Hoor. Voel.  
FAITH.

inleiding om 19:00 uur foyer tweede balkon

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19:00 uur een inleiding in de foyer van het tweede balkon, omdat het theatercafé gesloten is vanwege de hoge stookkosten. De lift in de Stadsschouwburg gaat tot het eerste balkon. Hierdoor is de inleiding tot onze grote spijt momenteel niet rolstoeltoegankelijk. We werken aan een oplossing hiervoor.
De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.. 

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.

Credits

Choreografie Khalid Benghrib, Roni Haver, Guy Weizman 
Danser Kamal Aadissa, Mouad Aissi, Camilo Chapela, Mehdi Dahkan, Harolda Luya,  
Tatiana Matveeva, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson,  Jésula Toussaint Visser 
Musici Driss Aidar, Hassan Boussou, Max Frimout, Ryoko Imai, Niels Meliefste