foto: Elza Jo

Theater Oostpool

The Almighty Sometimes
do 21 nov ’24 - za 23 nov ’24
do 21 nov ’24
-
za 23 nov ’24

Regisseur Daria Bukvić is terug in het theater met een bekroond toneelstuk over een briljant tienermeisje met psychische problemen. The Almighty Sometimes van de Australische schrijfster Kendall Feaver won meerdere prestigieuze prijzen. 

emotionele reis naar volwassenwording 

De net volwassen Anna (Selin Akkulak) heeft sinds haar achtste te maken met psychische problemen. Het grootste deel van haar leven heeft ze al een ‘etiket’ waarvoor zij in therapie is en zware medicijnen slikt. Anna wil schrijven, maar haar fantastische verhalen worden niet alleen gezien als uitingen van haar creativiteit, maar ook als bewijs voor haar psychische gesteldheid. Tegelijkertijd is ze ook nog altijd een puber die hard en nietsontziend voor haar naasten kan zijn. Nu Anna meerderjarig is wil ze de gelegenheid aangrijpen om onafhankelijker te worden van haar moeder (Maartje Remmers) en psychiater (Renée Soutendijk). De twee vrouwen hebben Anna altijd beschermd en beseffen nu dat ze haar los moeten laten. Tegen het advies van haar omgeving in stopt Anna met het innemen van haar medicatie; een actie die enorme gevolgen heeft voor haar en iedereen van wie ze houdt. 

wie ben ik zonder mijn medicijnen? 

The Almighty Sometimes is een meeslepend verhaal dat je meeneemt in alle twijfels en dilemma’s die bestaan rond volwassen worden met een psychisch rugzakje en de vraag ‘wel of geen pillen?’. Het is het verhaal van een jonge vrouw die vecht voor haar autonomie en zich afvraagt welk deel van haar echt van haarzelf is en welk deel door haar medicijnen veroorzaakt wordt. Een voorstelling over onvoorwaardelijke moeder-dochter liefde, maar ook over hoe zwaar het is om te leven met een kind met depressiviteit – en het gevoel het nooit goed te kunnen doen. “Toen ik dit stuk las voelde ik meteen de mogelijke impact van de ijzersterke vrouwenrollen en de actuele kwesties over de geestelijke gezondheid van jonge meiden. Vooral de inkijkjes in het geniale brein van hoofdpersonage Anna en de voortdurende zorgen van haar moeder zullen niemand onberoerd laten. Het stuk is een mokerslag vol pijn en liefde.” | Daria Bukvić 

Kendall Feaver 

De Australische schrijfster Kendall Feaver (1990) won met haar stuk The Almighty Sometimes meerdere prijzen en awards, waaronder de prestigieuze ‘Judges Award’ van de Bruntwood Prize for Playwriting 2015 – de grootste competitie voor toneelteksten in Europa. 

Daria Bukvić 

Regisseur Daria Bukvić (1989) maakte succesvolle publiekstrekkers als Nobody Home, Othello, Melk &  Dadels en de bioscoophit Meskina. In 2021 trad zij aan als artistiek directeur van Theater Oostpool. Hier maakte zij onder andere het gelauwerde Girls and Boys (2021) waarvoor hoofdrolspeler Hadewych Minis in 2022 een Theo d’Or won en het multidisciplinaire theaterspektakel Midzomernachtsdroom (2022). 

inleiding op 22 november om 19:00 uur Theatercafé

Voorafgaand aan de voorstelling op 22 november is er om 19:00 uur een inleiding in het Theatercafé. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces. 

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.

  • try-outs op donderdag 21 en vrijdag 22 november
  • première op zaterdag 23 november

Het stuk is een mokerslag vol pijn en liefde, en zal niemand onberoerd laten

Daria Bukvić

Credits

Tekst Kendall Feaver 
Regie Daria Bukvić 
Spel Selin Akkulak, Maartje Remmers, Renée Soutendijk en Mika de Pee