foto: Rahi Rezvani

NDT 1

Architecture of the Invisible
vr 6 dec ’24 20:00
vr 6 dec ’24
20:00
  • vr 6 dec ’24
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

In een nieuw werk van Christos Papadopoulos verkent NDT1 onze subtiele, dagelijkse sociale connecties die we vaak niet eens opmerken. Daarnaast staan reprises van Hofesch Schechter (Clowns, 2016) en van Jiri Kylian (Vanishing Twin, 2008) op het programma.

Clowns (2016), het eerste werk dat Hofesh Shechter maakte voor NDT, onderzoekt de complexiteit van het leven, het gevecht voor gedeelde waarden en het rauwe, menselijke verlangen naar bevrijding. In deze reprise kunnen we opnieuw de energieke intensiteit ervaren van een choreografie die draait om zowel licht als duister, als tegengestelde maar onlosmakelijk verbonden levenskrachten.  
 
Het duister en de onvoorstelbare ritmes van het menselijk leven zijn het middelpunt van Jiří Kyliáns Vanishing Twin (2008). Het werk is geïnspireerd op het medische fenomeen van dezelfde naam – waarin één foetus zijn tweeling verdringt in de baarmoeder – en symboliseert vergankelijkheid, onderdrukte emoties en de donkere kant die we allemaal kennen maar liever niet prijsgeven.  
 
Het nieuwe werk van Christos Papadopoulos verkent onze subtiele, dagelijkse sociale connecties en belicht zo de schoonheid van de meest diepgaande verbindingen die vaak niet eens worden opgemerkt. De van oorsprong Griekse choreograaf is een nieuwe stem voor NDT met een voorliefde voor een minimalistische en precieze bewegingstaal. Door middel van kleine, maar intens fysieke gebaren brengt Papadopoulos een ode aan de kracht van het onzichtbare en voert het publiek mee naar een mysterieuze omgeving waarin geen begin of eind bestaat. 

inleiding om 19:00 uur foyer tweede balkon

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.00 uur een inleiding in de foyer van het tweede balkon, omdat het theatercafé gesloten is vanwege de hoge stookkosten. De lift in de Stadsschouwburg gaat tot het eerste balkon. Hierdoor is de inleiding tot onze grote spijt momenteel niet rolstoeltoegankelijk. We werken aan een oplossing hiervoor.
De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.