foto: Henk Claassen

Theater Artemis

De (8+)
pay what you can
za 28 dec ’24 19:00
za 28 dec ’24
19:00
  • za 28 dec ’24
    19:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Wat doe je met bijna niks als je altijd heel erg veel gewend bent? In deze nieuwe familievoorstelling van Jetse Batelaan zie je mensen, die eigenlijk nooit iets hebben moeten missen, langzaam alles kwijtraken. Alsof iets of iemand ze een les wil leren.

Want waarom gaat anders de autostoelverwarming ineens kapot? En sinds wanneer is dat ene fijne merk douchegel niet meer verkrijgbaar? Het is toch gek dat ook het zwembad ineens droog staat? En waarom zakt vervolgens de brug in elkaar? Ruikt iemand ook die brandlucht? Hallo?!....Hallo?!! Is er ergens nog iemand met een telefoon met bereik?!!!  

De is een groot opgezet epos waarin de lijn tussen ‘alles’ en ‘niks’ verrassend klein blijkt te zijn. Na het Eind van het begin van het einde (2020) en Een leuk avondje uit (2022) is dit de derde productie die Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis samen maken. Nu dus een voorstelling over heel erg weinig. Zo weinig dat zelfs de woorden voor een titel al bijna op waren. Gelukkig was er nog eentje over: ‘De’. Hopelijk is dat net genoeg.  

pay what you can

In de donkere maanden – tijdens de kerstvakantie - lanceren we bij twee (familie)voorstellingen ons nieuwe ‘pay what you can’ concept.
In januari doen we dat bij het concert van The songwriters club.
Je kiest voor deze voorstellingen zelf welke ticketprijs het beste bij jouw financiële situatie past.
Krap bij kas? Kies dan voor het laagste tarief.
Kun je een hogere ticketprijs betalen? Kies dan voor een hoger bedrag. Hiermee maak je het mogelijk dat anderen wat minder kunnen betalen.

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging wil theater toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Tegelijkertijd weten we dat de entreeprijs een drempel kan zijn.
Middels dit ‘pay what you can’ doen we een beroep op de draagkrachtigere bezoeker om iets van diens draagkracht in te zetten voor de ander.

Alle inkomsten die boven de gages van het gezelschap/artiest uitkomen, worden ingezet om in de toekomst dit concept uit te breiden.

Credits

Regie Jetse Batelaan
Spel Mourad Baaiz, Goele Derick, Claudia Kanne, Eland Peeters, Louis van der Waal, Soraya van Welsenis, Willemijn Zevenhuijzen