Scapino Ballet Rotterdam

Cathedral (reprise)
vr 10 jan ’25 20:00
vr 10 jan ’25
20:00
  • vr 10 jan ’25
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Scapino Ballet Rotterdam herneemt de succesvolle productie Cathedral, an evening with Arvo Pärt van de Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau. Met een combinatie van kunstdisciplines, bijzondere vormgeving en een inventieve bewegingstaal is Morau een van de meest vooraanstaande danskunstenaars in de Europese theaterwereld.

Cathedral toont een wereld waarin het leven wordt beheerst door digitale technieken en waarin we elkaar steeds meer aan het verliezen zijn. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en wat onze relatie is met de natuur. Morau en zijn team van Spaanse kunstenaars ontwerpen een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties. In deze vervreemdende wereld biedt de muziek van Arvo Pärt een oase van rust. Belangrijk onderdeel in de vormgeving zijn de theatrale en op de hedendaagse mode geïnspireerde kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling.

in de pers

"Cathedral is een indringende en ijzig consequente choreografie." de Volkskrant ★★★★  

"De bewegingstaal is verrassend aards en heeft een fraaie melancholische onderlaag, door de Scapino-dansers uitstekend naar boven gehaald." Trouw ★★★★

inleiding om 19:00 uur foyer tweede balkon

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19:00 uur een inleiding in de foyer van het tweede balkon, omdat het theatercafé gesloten is vanwege de hoge stookkosten. De lift in de Stadsschouwburg gaat tot het eerste balkon. Hierdoor is de inleiding tot onze grote spijt momenteel niet rolstoeltoegankelijk. We werken aan een oplossing hiervoor.
De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.

Met hun tot op de vingerkootjes gefragmenteerde lijf bewegen de twaalf dansers van Scapino virtuoos.

NRC ★★★★

Credits

Regie Marcos Morau
Choreografie Marcos Morau & Lorena Nogal
Muziek Arvo Pärt