foto: Mark Bolk

Theater Rotterdam / Well Made Productions

The Story of Travis
za 11 jan ’25 20:00
za 11 jan ’25
20:00
  • za 11 jan ’25
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

In een indrukwekkend familieverhaal kijkt de Amerikaanse Travis terug op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden? Geïnspireerd door de succesvolle Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry. 

In een indrukwekkend familieverhaal kijkt de Amerikaanse Travis terug op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden? Regisseur Romana Vrede en een cast van topacteurs waaronder Ruurt De Maesschalck, Jetty Mathurin en Howard Komproe nemen je mee op een reis door het leven van Travis. De toneeltekst van Esther Duysker is geïnspireerd door de succesvolle Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry. 

Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt De Maesschalck & Yamill Jones) zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd gaat Travis nog een keer op reis en keert terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan het familiegraf blikt hij terug op zijn leven, de keuzes die hij gemaakt heeft en de hoop die zijn familie op hem gevestigd had. Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis.  

De voorstelling werd in seizoen 22-23 geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2023 en was Keuze van de Wijkjury van Wijkjury Amsterdam. Ritzah Statia werd genomineerd voor de Colombina.

in de pers

“The Story of Travis is meeslepend, en een hoognodige verrijking van het Nederlandse theaterlandschap.” 
de Volkskrant ★★★★ 

Verpletterende familiekroniek is droomdebuut Romana Vrede.

NRC ★★★★★

Credits

Tekst Esther Duysker 
Regie Romana Vrede  
Choreografie Alida Dors  
Spel Dionne Verwey, Howard Komproe, Jennifer Muntslag, Jetty Mathurin, Joy Wielkens, Ruurt De Maesschalck, Ritzah Statia, Yamill Jones