foto: Mark Engelen

Lisa Ostermann

Makkelijk in de omgang
wo 19 feb ’25 20:00
wo 19 feb ’25
20:00
  • wo 19 feb ’25
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Makkelijk in de omgang. Veel mensen vinden dat ze het zijn. Weinig mensen zijn het. Lisa Ostermann is het! Deze voorstelling zal het definitieve bewijs leveren. Wordt niet makkelijk, verwacht men. Maar wel grappig.   

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Lisa combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen. Het cabaret heeft er een nieuwe ster bij kopte NRC in een vijfsterrenrecensie over haar nieuwe voorstelling. Makkelijk in de omgang: dé voorstelling die aardig zijn weer sexy gaat maken.   

selectie Cabaret Collectie 2024

Makkelijk in de omgang hoort bij de Cabaret Collectie. Het is een selectie van de meest in het oog springende cabaret- en kleinkunstvoorstellingen van het afgelopen seizoen. Uit het juryrapport: “Lisa Ostermann is één brok energie en overtuigingskracht. Ze speelt pas haar tweede solovoorstelling en lijkt nu haar stem al gevonden te hebben. Ze houdt een urgent pleidooi voor zachtheid en empathie, zonder de woede die haar drijfveer is, te temperen. Een geweldig goed doordacht programma, even komisch als ontroerend.” 

nominatie Poelifinario

Makkelijk in de omgang van Lisa Ostermann is genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Engagement. Uit het juryrapport: Met haar tweede programma is Ostermann in een grote sprong uit het hokje ‘aanstormend talent’ gesprongen en houdt ze zich gemakkelijk staande tussen de gevestigde cabaretnamen. Binnen een persoonlijk verhaal over de rol van prestatiedruk en faalangst in haar leven – overweldigend samengevat in de epische, gedanste rap-musical uitputtingsslag ‘Lisa Fucking Ostermann’ – komen alle emoties voorbij. Ze maakt concrete R&B over goede seks en zingt met compassie voor een moeder die haar kind aan de jeugdzorg zal verliezen. Dankzij een inspirerend slot stuurt ze mensen niet mopperend over de staat van de wereld naar huis, maar met een opbeurend sprankje hoop.

in de pers

"Één grote onderstreping van het feit dat ‘Lisa fucking Ostermann’ in deze voorstelling zowel zacht als hard uit de hoek kan komen, helemaal in haar element is en haar vorm en stem heeft gevonden. "  de Volkskrant ★★★★

"Comédienne Lisa Ostermann is een natuurtalent. " Trouw ★★★★

 

Het cabaret heeft er een nieuwe ster bij: Lisa Ostermann.

NRC ★★★★★