foto: Bugs Steffen

Ladysmith Black Mambazo

Met 5 Grammy Awards en 19 Grammy nominaties, de meest succesvolle groep in Zuid-Afrika
vr 27 sep ’24 20:00
vr 27 sep ’24
20:00
  • vr 27 sep ’24
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief servicekosten, inclusief drankje

De iconen van de Zuid-Afrikaanse a-capellazang, winnaars van 5 Grammy Awards en 19 Grammy-nominaties. Met verheffende vocale harmonieën, unieke choreografieën en ontwapenende charisma's verwarmt Ladysmith Black Mambazo over heel de wereld de harten van hun publiek. Een gloedvolle ode aan Zuid-Afrika en de kracht van muziek. 

Tijdens de jaren zeventig vestigde Ladysmith Black Mambazo zich als de meest succesvolle zanggroep in Zuid-Afrika. Halverwege de jaren tachtig bezocht Paul Simon Zuid-Afrika en verwerkte de rijke harmonieën van de groep in het beroemde Graceland-album (1986) – een mijlpaalopname die als baanbrekend werd beschouwd bij de introductie van wereldmuziek bij het reguliere publiek.

Met een diep respect voor zowel hun culturele als persoonlijke geschiedenis, evolueert Ladysmith Black Mambazo voortdurend met het oog op hun lange muzikale erfenis.

Door de jaren heen hebben de oorspronkelijke leden een jongere generatie verwelkomd in hun missie, waarbij ze de traditie van het vertellen van verhalen hebben doorgegeven en hun boodschap van vrede, liefde en harmonie aan miljoenen mensen hebben verspreid. De nieuwere leden hebben op hun beurt de groep doordrenkt met hun jeugdige energie en de belofte van een mooie toekomst.

Ladysmith Black Mambazo draagt een boodschap van vrede, liefde en harmonie uit terwijl ze jaar na jaar de wereld rondreizen. Deze boodschap brengen zij met zang en dans naar elk theater, festival of club waar zij optreden.

Onderdeel van