foto: Hardy Klink

Poëtisch Water

Millennium Jazz Orchestra feat. Izaline Calister & Sanne Bakker
wo 23 okt ’24 20:15
wo 23 okt ’24
20:15
  • wo 23 okt ’24
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Een nieuw actueel muziekspektakel tegen de achtergrond van klimaatverandering. Geheel in het teken van water. Het 18-koppige Millennium Jazz Orchestra gaat een fascinerende dialoog aan met zangeres Izaline Calister. 

We mogen ons verheugen op een zwoel en meeslepend muziekspektakel. Met zijn eigen MJO, aangevuld met de jonge harpiste Sanne Bakker, zal Joan Reinders alles uit zijn muzikale hoed toveren, van warmbloedige ballads tot opzwepende latin jazz met Caraïbische invloeden. Er wordt virtuoos geïmproviseerd door de orkestleden en de rustgevende harp krijgt een speciale rol in dit bruisende geheel.

In samenwerking met De Stad Verbeeldt uit Zwolle wordt het verhaal over water en klimaatveranderingen ook visueel gemaakt. Tijdens de concerten worden deze beelden vertoond, die het verhaal ‘mee vertellen’.

Bijzonder zwaartepunt is de kwetsbare positie van eilanden. Izaline Calister – geboren en getogen op Curaçao – heeft een selectie gemaakt uit gedichten over eilanden. Soms letterlijk, soms meer intuïtief. Gedichten met een “zee-gevoel, ik moet het horen klotsen”, aldus Izaline. Eilanden, watervallen, rivieren, kreken, beken, strand, zee, regen en storm komen aan bod. De teksten zijn in het Nederlands, Engels of Papiamento.

Het Millennium Jazz Orchestra behoort inmiddels tot de top van de Nederlandse jazzorkesten. Het heeft een flinke reputatie opgebouwd met succesvolle tournees als o.m. de Bernstein Celebration Tour, de Gershwin Celebration Tour, O Verde do Brasil en Water.

Izaline Calisters prachtige timbre past uitermate goed in het muzikale idioom van het MJO, waarmee zij al eerder heeft samengewerkt. Moeiteloos verovert zij het publiek met haar innemende stijl, soms ingetogen, dan weer opzwepend.

Onderdeel van