foto: Eric van Nieuwland

Kika Sprangers Large Ensemble

(In)finity
vr 6 dec ’24 20:30
vr 6 dec ’24
20:30
  • vr 6 dec ’24
    20:30
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze
  • inclusief servicekosten, exclusief drankje

Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort de in Nijmegen geboren saxofonist Kika Sprangers tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is. In haar spel verbindt ze kwetsbaarheid en kracht met volle overgave. Jazzpoëzie die je dwingt om je over te geven aan je verbeelding.

Eerder werkte Kika al samen met musici als Martin Fondse, Remy van Kesteren en Pynarello en toerde met haar kwintet langs de Nederlandse jazzclubs en festivals als Bimhuis, LantarenVenster en North Sea Jazz. Ook werd ze genomineerd voor meerdere Edison Awards.

Het Kika Sprangers Large Ensemble is een samenwerking van een aantal van de meest uitgesproken solisten van de Nederlandse jazzscene en representeert een unieke en sterke sound. Uitgesproken muzikale karakters die floreren in schurend samenspel, onverwachtse beslissingen, maar zang en saxofoon ook harmonisch kunnen omarmen. Sprangers blinkt uit in haar composities voor deze ‘chamber jazz’-bezetting met de perfect samenklank van saxofoon, vocalen, basklarinet, fluit, trompet en hoorn. Tegelijkertijd is er ruimte voor de musici om te schitteren in improvisaties.

Het nieuwe concertprogramma (In)finity, in opdracht van TivoliVredenburg en November Music, vertaalt het menselijke perspectief op (de illusie van) eindeloosheid. Tijdens dit concert presenteren de musici het nieuwe album van het Kika Sprangers Large Ensemble, dat dit jaar verschijnt op DOX Records.

Credits

Kika Sprangers saxofoon 
Anna Serierse vocalen 
Marit van der Lei vocalen
Nina Rompa vocalen
Liva Dumpe vocalen
Ketija Ringa Karahona fluit
Alistair Payne trompet
Mete Erker tenorsaxofoon en basklarinet
Morris Kliphuis hoorn
Koen Schalkwijk piano en wurlitzer
William Barrett contrabas
Willem Romers drums