Matteo Myderwyk

zo 14 jul ’24 11:00
zo 14 jul ’24
11:00

Pianist Matteo Myderwyk bracht afgelopen jaren als eerste Nederlandse pianist muziek uit bij het gerenommeerde label Warner Classics. Zijn albums Notes of Longing (2021) en Veluwe Suite (2022) werden met lof ontvangen. In de zomer van 2023 verscheen zijn recentste plaat getiteld A brief nostalgia.

Matteo sleepte een Edisons-nominatie in de wacht en toerde met een groot toetsenarsenaal langs concertzalen als Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, De Doelen, Musis Arnhem en vele festivals.

Zijn opleiding als klassiek pianist aan het conservatorium leerde Matteo vooral om muziek van zijn helden Bach, Liszt en Messiaen achter te laten en zijn eigen muzikale taal te vinden. Hij besloot om alle klassieke regels van zich af te gooien. Muziek maken zonder vooraf gemaakte afspraken, met als doel in het moment muziek te maken. In zijn eigen studio nam hij verschillende albums op met zeer beperkte apparatuur: vaak niet meer dan een piano en een synthesizer. In 2024 verschijnt nieuw werk voor piano solo van zijn hand.

Stadseiland Stek

Een plek waar iedereen kan ont­dekken, ont­moeten en beleven. Bij Stadseiland Stek kunnen zow­el vol­wasse­nen als kinderen de druk­te van de stad ont­lopen in een omgev­ing vol muziek, the­ater en cul­tu­ur.

Je vindt Stadseiland Stek op het Nijmeegse eiland Veur-Lent. Veur-Lent is het beste te bereiken per fiets of lopend via de spoorbrug van Nijmegen of de oude Waalbrug. Houd de Oosterhoutsedijk en het Ossenwaardpad aan bij de navigatie.