foto: Judith Tielemans

Così fan tutte

Orkest van de Achttiende Eeuw
do 12 okt ’23 19:30 - 22:45
do 12 okt ’23
19:30 - 22:45
  • do 12 okt ’23
    19:30 - 22:45
    Pauze 21:00
    De Vereeniging Grote Zaal

Lovende recensies ontving het Orkest van de Achttiende Eeuw in 2013 toen het de iconische opera Così fan tutte bracht. Reden te meer voor een nieuwe semi-geënsceneerde productie met een internationale sterrencast, waaronder sopraan Claron McFadden. Deze Mozartklassieker, in regie van Lisenka Heijboer Castañon, wordt geleid door dirigent Manoj Kamps.

Manoj Kamps en regisseur Lisenka Heijboer Castañón werken in deze productie voor de derde keer samen. Na het succesvolle ‘Faust [Working Title]’ en ‘I have missed you Forever’ tijdens het Opera Forward Festival, nemen ze nu ‘Cosi fan Tutte’ voor hun rekening. Het Orkest van de Achttiende Eeuw krijgt vocale munitie door topzangers zoals Claron McFadden en Henk Neven. Così fan tutte is in Nederland slechts zeven keer te zien en te horen. 

inleiding om 18.30

Voorafgaand is er een inleiding door Philip Ruitenberg in de Kleine Zaal om 18.30 uur. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Tijdens het online bestelproces kun je een ticket voor de inleiding bijbestellen.
Heb je al een voorstellingsticket? Dan kun je een ticket voor de inleiding bijbestellen via je account > mijn agenda > verrijk je ervaring.

Programma

Mozart Così fan tutte

Uitvoerenden

Katharine Dain - Fiordiligi
Josy Santos – Dorabella
Claron McFadden - Despina
Linard Vrielink - Ferrando
Drew Santini - Guglielmo
Henk Neven - Don Alfonso

Manoj Kamps Dirigent
Lisenka Heijboer Castañón Regisseur