Gratis lunchconcert

Michel Xie & Enzo Kok
wo 25 okt ’23 12:30 - 13:15
wo 25 okt ’23
12:30 - 13:15
  • wo 25 okt ’23
    12:30 - 13:15
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze

Zin in een muzikale break in je (werk)dag? Bezoek een lunchconcert en ga met nieuwe energie weer aan de slag. Verrassende programma’s door jonge musici, gratis toegankelijk. Bestel je gratis ticket en gun jezelf dit muzikale oplaadmoment. Tip: Combineer je concertbezoek met een lunch in ons restaurant.

Programma

Schubert Vioolsonate in A, D. 574: I. Allegro moderato
Debussy Vioolsonate in g
Grieg Vioolsonate nr. 2 G, op. 13

Michel Xie is een Nederlandse klassieke pianist die zich heeft gespecialiseerd in de kamermuziek en correpetitie. Hij is oprichter en artistiek leider van Rhinegold Festival, een kamermuziekfestival in Wageningen. Recent trad hij op in o.a. Wigmore Hall, bracht hij onder Linn Records een CD-opname uit met altvioliste Julie Park en ontving hij de Hodgson Fellowship van de Royal Academy of Music in Londen. Sinds 2021 werkt hij aan het Conservatorium van Amsterdam als correpetitor, waar hij voornamelijk de viool- en klarinetstudenten begeleidt.

Enzo Kok, geboren en getogen in Kerkrade, kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste vioolles op de plaatselijke muziekschool van Ingrid Holleman. In 2016 werd hij aangenomen op de Sweelinck Academie, de school voor Nederlands toptalent aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar zette hij zijn lessen voort bij Wiesje Miedema en Eliot Lawson. In 2019 startte hij zijn bachelor vioolstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en Eliot Lawson waar hij in 2023 afstudeerde met de hoogst mogelijke score. Enzo heeft per oktober 2023 zijn studie voortgezet aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn onder supervisie van Professor Ulf Wallin.