Dauw (6+)

Oorkaan & Amsterdams Andalusisch Orkest
zo 29 okt ’23
zo 29 okt ’23

Dauw is een knus familieconcert waar de magie van het uur blauw en de Andalusische en Arabische muziek je meevoeren in een droomwereld. Het Amsterdams Andalusisch Orkest vertelt het verhaal dat je uit de muziek kunt horen. De eeuwenoude instrumenten, de ud, de ney, de rabab laten een rijk repertoire horen van Granada tot Bagdad. Theatrale elementen, humor & speelsheid maken deze visuele luisterbeleving voor iedereen toegankelijk van 6 tot 106 jaar. In de theatrale concerten van Oorkaan spelen musici de muziek uit het hoofd en uit het hart. Hun speelstijl is fysiek, een taal waar ieder kind zich mee kan identificeren. En “Language no Problem,” want de enige taal die er klinkt, is de muziek.

Je hoort het water zachtjes druppelen van de planten.
Een krekel klinkt in de verte.
Het uur is blauw.
De tijd tussen dag en nacht waarin iedereen nog ligt te slapen maar ook al bijna wakker is.
De maan is net vertrokken, de zon is nog niet op.

Wat gebeurt er in het uur blauw?
Wie is er al stiekem wakker?
Wie wacht er op de komst van de zon?
Wie blijft zich liever in de donkerte verschuilen?

Muziek
Voor de voorstelling Dauw is een muzikaal repertoire gekozen uit de verschillende muziektradities die het Amsterdams Andalusisch Orkest in huis heeft. De composities verwijzen naar ‘dauw’ in de betekenis van de vroege ochtend, zonsopgang en ook in de betekenis van het Marokkaanse woord ‘daw’, wat licht betekent.

Repertoire
Nuba Al- Ushshaq (12e eeuw), Crescent Moon (Omar Faruk), Daldalan Barı (Turkije), Tahmilla Bayati ( Mohamed El Hefnawy), Hov arek sarer jan (Armenië), Morena me llaman (Sephardisch)

Credits

Ney & dwarsfluit  Marianne Noordink
Percussie, zang & viool Dwight Breinburg
Ud & rabab Hamza Amrani
Contrabas Rémy Dielemans
Regie Marlies Bosmans
Muzikale leiding Marianne Noordink
Artistieke leiding Caecilia Thunnissen & Mohamed Aadroun