Gerbrich Meijer

Dutch Classical Talent
zo 3 dec ’23 15:00
zo 3 dec ’23
15:00
  • zo 3 dec ’23
    15:00
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze

Een recital als een ‘one-womanshow’? De jonge klarinettist Gerbrich Meijer durft het aan en speelt met de conventies van het klassieke recital. Gerbrich Meijer was op 17-jarige leeftijd al klarinettist van het Europees Jeugdorkest. Ze werd genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs 2022 en won de ‘Special Prize’ tijdens de Carl Nielsen International Competition 2022. 


Programma

Marie Samuelsson Someone Is Learning How to Fly
Poulenc
Klarinetsonate
Gijs van der Heijden nieuw werk
Marie Elisabeth von Sachsen-Meiningen Romanze voor klarinet
Leonard Bernstein Klarinetsonate

Uitvoerenden

Gerbrich Meijer klarinet
Michel Xie piano  

“Met haar open en aansprekende persoonlijkheid en warme toon windt ze iedereen om haar vinger. Haar inventieve programma staat helemaal in het teken van interactie en communicatie met het publiek. Je blijft nieuwsgierig naar wat komen gaat!” (Jury Dutch Classical Talent)

De ‘one-woman show’ laat zien dat klassieke muziek niet een ver van je bed optreden is en dat we hedendaags meer overeenkomsten hebben met de muziekgeschiedenis en de kunstenaars dan we denken.   Werken van onder meer Bernstein, Poulenc en Samuelsen illustreren haar voordracht over muziek en leven en welzijn van de componisten, compleet met beelden en interactie met het publiek. Een alleszins verrassend concert.
  
Naast belangwekkende kamermuziekwerken voor klarinet van Poulenc, Bernstein en Samuelsson speelt Gerbrich Meijer ook een nieuw werk van de jonge Nederlandse componist Gijs van der Heijden. Zijn muziek past in de categorie hedendaags klassiek, maar hij zorgt altijd wel ergens voor een verrassing, een vreemde sound, een plotselinge melodie. Muziek die de oren gespitst houdt.

Dutch Classical Talent

Deelnemers aan de Dutch Classical Talent tournee behoren tot de grootste klassieke beloftes van Nederland. Een vakjury benoemt na twee auditieronden vier solisten, duo’s of ensembles tot finalisten. Zij spelen een eigen samengesteld programma in alle grote concertzalen van Nederland. Ontdek als eerste deze aanstormers!