Holland Baroque & Ensemble Polyharmonique

Sternstunde
wo 20 dec ’23 20:15
wo 20 dec ’23
20:15

Muziek die sprankelt en verwarmt: in de aanloop naar Kerstmis brengen Holland Baroque en het Duitse Ensemble Polyharmonique een vindingrijk programma van Noord-Europese, volkse kerstliederen. In prachtige vroegbarokke stukken van onder andere Hammerschmidt, Knupfer, Praetorius, Rosenmüller en Schütz wordt het Decemberfeest verteld.

Programma

Werken van o.a Hammerschmidt, Rosenmüller en Schütz

Uitvoerenden

Joowon Chung, Anna Nesyba sopraan 
Jaro Kirchgessner, Alexander Schneider alt 
Fabian Kelly, Christopher Renz tenor 
Tobias Ay, Matthias Lutze bas
En 12 musici van Holland Baroque

Zowel in het Duitstalige gebied als in de Lage Landen is ongekend veel, vaak onbekend kerst-repertoire te vinden. Prachtige stukken waarin het feest wordt verteld in ontroerende cantates, concerten, motetten en instrumentale sonates. Steeds weer horen we het verhaal over de ster en het uur van de verwachting: Sternstunde. 
 
Ensemble Polyharmonique is een solistencollectief en rijzende ster aan de Duitse vocale barokhemel. Hun specialiteit is het vroegbarokke, Duitstalige repertoire. Holland Baroque brengt samen met hen een vindingrijk programma van componisten o.a. Hammerschmidt, Knupfer, Praetorius, Rosenmüller en Schütz. Ook het Nederlands repertoire uit dezelfde tijd komt aan bod.  
Het geheel wordt naar goede Noord-Europese traditie doorspekt met volkse kerstliederen. De oude kerstoproep ‘Noe, Noe!’ verspreid het goede nieuws met muziek die sprankelt en verwarmt.