Shane van Neerden

Dutch Classical Talent
zo 11 feb ’24 15:00
zo 11 feb ’24
15:00
  • zo 11 feb ’24
    15:00
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze
  • Inclusief servicekosten, exclusief drankje

Een haast filosofisch programma waarin het Musikalisches Opfer van Bach, de laatste pianosonate van Beethoven en een nieuw werk van Rick van Veldhuizen de dialoog aangaan met een novelle van de Franse schrijver en dichter Jean Genet.

Programma

Bach Ricercar a 3 uit: Musikalisches Opfer
Beethoven Piano Sonate opus 111 deel I & II 
Rick van Veldhuizen Stuk voor piano & de-tuned piano/synthesizer/elektronica  

Uitvoerenden

Shane van Neerden piano

“Een romanticus en poëet pur sang! Met zijn waanzinnige techniek, voortreffelijke timing en verteldrift houdt hij de aandacht van het publiek gevangen. Hij is niet bang om risico’s te nemen!”  (Jury Dutch Classical Talent)

In dialoog komen is een soort communicatie waardoor de één zijn ideeën en perspectief niet op een ander legt, maar waar twee mensen samen tot elkaar komen om iets nieuws te creëren en te zien. Pianist Shane van Neerden zal zijn programma en een novella van de Franse schrijver Jean Genet naast elkaar leggen om samen met ons te kijken naar wat uiteindelijk, volgens Genet, misschien ongrijpbaar is. Bachs Ricercar a 3 uit zijn Musikalische Opfer, de laatste sonate van Beethoven, en een nieuwe compositie van Rick van Veldhuizen—“allemaal met vergelijkbare kleuren als die van de laatste schilderijen van Rembrandt”—naast de bovengenoemde novella. Op een zeer intieme manier gaat Shane met tederheid, zorgvuldigheid, en veel aandacht met ons door het boek en de muziek heen. Het theatrale en spirituele komen samen.  

Dutch Classical Talent

Deelnemers aan de Dutch Classical Talent tournee behoren tot de grootste klassieke beloftes van Nederland. Een vakjury benoemt na twee auditieronden vier solisten, duo’s of ensembles tot finalisten. Zij spelen een eigen samengesteld programma in alle grote concertzalen van Nederland. Ontdek als eerste deze aanstormers!