foto: Marco Borggreve

Amsterdam Sinfonietta & Fazil Say

Mozart à la Say
za 9 mrt ’24 20:15 - 21:45
za 9 mrt ’24
20:15 - 21:45
  • za 9 mrt ’24
    20:15 - 21:45
    De Vereeniging Grote Zaal

Internationaal gerenommeerd pianist en componist Fazıl Say en Amsterdam Sinfonietta brengen het programma Mozart à la Say. De drie delen uit Mozarts Serenata Notturna en Fantasia, en pianowerken van Say vormen zich samen tot een Mozart-Say Suite.

In het programma Mozart à la Say wordt Mozart op handen gedragen. Internationaal gerenommeerd pianist en componist Fazıl Say is een groot fan van de oude meester, maar geeft aan diens werk een eigen draai. De drie delen uit Mozarts Serenata Notturna en Fantasia, en pianowerken van Say vormen zich samen tot een Mozart-Say Suite.

Het weemoedige maar tevens hoopgevende The Messenger van de Oekraïense componist Valentin Sylvestrov is een eerbetoon aan de grote klassieke meester. In de partituur wordt de boodschapper uitgedrukt in vloeiende, ver weg klinkende, Mozartachtige frasen. In Moz-Art à la Haydn voert Schnittke geesten van de oude meesters Mozart en Haydn op. Ze spelen een griezelig maar ironisch duel met flarden klassieke muziek. De afsluiter Yürüyen Köşk (The Moving Mansion) van Fazıl Say is een ode aan de Turkse volksheld Atatürk. Dit oorspronkelijke pianokwintet wordt nu op volle strijkerssterkte uitgevoerd. 

  • Amsterdam Sinfonietta heeft in 2022 De Ovatie gewonnen, de klassiekemuziekprijs van de VSCD

Programma

Say New Life Sonata voor piano solo 
Mozart Marcia uit Serenata Notturna
Say Alla turca Jazz voor piano solo
Mozart Menuet uit Serenata Notturna
Mozart Fantasia d kl, KV 397
Mozart Rondo uit Serenata Notturna
Mozart Adagio cantabile uit Musikalischer Spaß
Schnittke Moz-Art à la Haydn
Sylvestrov The Messenger
Say Yürüyen Kösk 

Uitvoerenden

Amsterdam Sinfonietta 
Candida Thompson leiding & viool 
Fazil Say piano