foto: Marco Borggreve

Brahms Vierde en Bruchs Vioolconcert

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
zo 10 mrt ’24 14:15
zo 10 mrt ’24
14:15
  • zo 10 mrt ’24
    14:15
    De Vereeniging Grote Zaal
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Romantiek tot over je oren! In dit programma speelt Liza Ferschtman het Vioolconcert van Bruch. Luister je naar publiekslieveling de Vierde symfonie van Brahms en brengt het orkest nieuw werk van Calliope Tsoupaki, tot 2021 Componist des Vaderlands.

Programma

Tsoupaki opdrachtcompositie, wereldpremière (opdrachtcompositie)
Bruch Vioolconcert nr. 1 
Brahms Symfonie nr. 4 

Uitvoerenden

Alexei Ogrintchouk dirigent
Liza Ferschtman viool

Onder leiding van Alexei Ogrintchouk hoor je een romantisch programma. Liza Ferschtman speelt het Vioolconcert van Bruch. Een echte evergreen: romantisch, fantasievol en virtuoos. Met de Vierde symfonie van Brahms staat nog een publiekslieveling op het programma. Vooral het slot met zijn barokke passacaglia maakt nog steeds diepe indruk op de luisteraar. Ook recent gecomponeerde muziek in dit concert. Calliope Tsoupaki, tot 2021 Componist des Vaderlands, schrijft in opdracht van Phion een geheel nieuw orkestwerk.

inleiding

Voorafgaand aan het concert is er om 13.15 uur een inleiding door Jacob Jansen. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor het concert in het verkoopproces.

 

NB Per abuis staat in de gedrukte brochure klassieke muziek een onjuiste datum bij dit concert (16 maart in plaats van 10 maart).