Francis Cabrel

i.s.m. Doornroosje
di 14 nov ’23 20:15
di 14 nov ’23
20:15
  • di 14 nov ’23
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal

Franse zanger en componist Francis Cabrel (1953) komt naar Nijmegen voor een optreden in De Vereeniging.  

Cabrel is een van de meest succesvolle Franse muzikanten die wordt omarmd door jong en oud in alle Franssprekende landen.

Zoek Francis Cabrel op op Spotify en je komt een lange lijst van hits tegen. Zijn naam zegt je misschien in eerste instantie niet veel maar deze zanger is al ruim 45 jaar beroemd in Frankrijk. 

‘De troubadour uit de Lot-et-Garonne’ wordt hij in Parijs met een knipoog genoemd vanwege zijn rollende accent uit Zuidwest-Frankrijk maar ook op vanwege zijn chansons en swingende gitaarblues. Cabrel’ zijn teksten zijn niet alleen poëtisch maar ook maatschappelijk relevant. Als jongeman raakte Cabrel geïnspireerd door Bob Dylan en begon zijn repertoire dan ook met folk met hier en daar uitstapjes naar country en folk.

Liedjes zoals "L'encre de tes yeux" en "Petite Marie”  zijn blijvende favorieten in de Franse muziek geworden. Zijn eerste hit heette "Je l'aime a mourir”.  Anderen zoals "C'etait l'hiver" over de zelfmoord van een jong meisje zijn sindsdien gecoverd door vele andere artiesten zoals de Canadese Isabelle Boulay.