Jesus Christ Superstar

Ongeëvenaard, puur en rauw
wo 17 apr ’24 - zo 21 apr ’24
wo 17 apr ’24
-
zo 21 apr ’24

Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet.

In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

Op zondag 21 april speelt Paul de Leeuw de rol van King Herod.

Let op: Deze voorstelling is Engels gesproken en gezongen. 
 
Waarschuwing: Jesus Christ Superstar bevat discriminatie, suggestie van fysiek geweld, fysiek geweld/ mishandeling, flitsende lichteffecten, scènes met film – theaterbloed en confronterende inhoud.

het verhaal

Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024.

audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden op 21 april

Jesus Christ Superstar op zondag 21 april is ook te beleven door iedereen met een visuele beperking, want tijdens deze voorstelling verzorgt een blindentolk van Komt het Zien! live audiobeschrijving. Publiek met een visuele beperking kan meeluisteren via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk extra uitleg over het decor en de kostuums.

Dit zei publiek met een visuele beperking eerder:
“Geweldig, ik heb eindelijk eens theater kunnen ‘zien’.”
“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien.”

wil je gebruik maken van de audiodescriptie en/of je blindengeleidehond meenemen?

Neem telefonisch contact op met onze kassa (024-3221100 van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 15 uur), zodat we in overleg de meest geschikte plek in de zaal voor je kunnen uitzoeken. Let op: er is alleen audiodescriptie bij de voorstelling van Jesus Christ Superstar op 21 april.

super Seats: word onderdeel van de happening

Jesus Christ Superstar voelt als een ware happening. Laat je onderdompelen en overrompelen door de industriële vormgeving, een onvervalst concertgevoel en een unieke setting. Intens en dichtbij. Het ronde toneelpodium voelt als een arena, waar je zelfs letterlijk onderdeel kunt worden van het verhaal. Kies voor één van de 171 Super Seats, waarmee je op het podium zit en waar het verhaal zich rondom je afspeelt. Kom binnen tussen de coulissen, sta oog in oog met een levend kunstwerk en word meegezogen in de beleving! Of kies voor één van de andere plaatsen in de zaal en laat je uitdagen door een voorstelling die je niet snel zult vergeten.

extra informatie Super Seats

Er is keuze uit 3 soorten Super Seats. Bij alle drie de types Super Seats zit je op het podium. 

Goed om te weten: Je zult de voorstelling op een unieke manier beleven door echt op het podium te zitten, daar waar de acteurs ook zijn. Je hoeft niet zelf deel te nemen, maar kunt op deze manier de voorstelling op een unieke manier beleven. 

Voor studenten is er een extra mooie prijs voor de Super Seats. Ben je student? Kies dan bij het bevestigen van de plaatsen voor de prijs 'Super Seats Student tot 30jr.'

in de pers

''Jeangu Macrooy is een fenomenale Jezus.'' - Algemeen Dagblad ★★★★★

''Van Hove weet als geen ander het verwende theaterpubliek te verrassen'' - De Telegraaf ★★★★★

''Jeangu Macrooy is de gedroomde Jezus'' - Trouw ★★★★★

Tickets voor Jesus Christ Superstar vliegen weg en dat is terecht ook: Wow! - Metro ★★★★★

super Seats

Bij deze voorstelling kun je op het podium zitten. Wil je een Super Seat bestellen? Kies dan voor automatische plaatsing in het bestelproces en selecteer de ticketsoort ‘Super Seat 1, 2 of 3'.

De ‘Jesus Christ Superstar’ van Ivo van Hove is eigentijds en zal geen toeschouwer onberoerd laten

★★★★★ de Volkskrant

Credits

Regie Ivo van Hove
Met Jeangu Macrooy, Lucas Hamming, Magtel de Laat, Edwin Jonker, Alex Klaasen, Paul de Leeuw e.a.
Producent Albert Verlinde Producties B.V., Senf Theater B.V. en Jaco Kaasschieter