foto: Steve Van Stappen

The Dire Straits Experience

vr 24 mei ’24 20:15
vr 24 mei ’24
20:15
  • vr 24 mei ’24
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal - sta-concert
  • Inclusief servicekosten, exclusief drankje

De roep om songs uit het briljante repertoire dat The Dire Straits nalieten is onverminderd groot, ook bij de jongere generaties. De muziek van de razend populaire rockformatie is meer levend dan ooit tevoren.

Voor de enorme schare trouwe fans leek het einde van de wereld in zicht toen The Dire Straits in 1995 hun optredens staakten. Maar dankzij diezelfde bevlogen liefhebbers is de muziek van de razend populaire rockformatie meer levend dan ooit tevoren. De roep om songs uit het briljante repertoire dat The Dire Straits nalieten is onverminderd groot, ook bij de jongere generaties. 

The Dire Straits Experience geeft gehoor aan die roep. Op ongeëvenaarde wijze laten zes muzikanten van wereldklasse, samen met oorspronkelijk bandlid Chris White, de muzikale klasse van The Dire Straits herleven. Saxofonist Chris White meent dat bandlid Terence Reis de enige is die vocale en instrumentale kwaliteiten van oud-Straits voorman Mark Knopfler kan evenaren. Dat bewijst dat de lat hoog ligt. De formatie is sowieso een ijzersterke verzameling muzikaal talent. De leden van The Dire Straits Experience hebben formidabele muzikale records en werkten samen met grote namen als Paul McCartney, Eric Clapton, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner en Mike Oldfield. 

In een indrukwekkende liveshow met authentieke sound laten zij Sultans of swing, Money for nothing en Private Investigations’ klinken alsof The Dire Straits nooit zijn weggeweest.De band toert al jaren succesvol langs de mooiste concertzalen van Europa met één missie: het mooiste uit het Dire Straits repertoire doorgeven aan de volgende generatie.