foto: Mark Uyl

Herman van Veen

Een voorstelling
za 7 okt ’23 en zo 8 okt ’23
za 7 okt ’23
en
zo 8 okt ’23

“zing het honderd uit 
ook al ben ik van gisteren 
speel altijd wel viool, 
dans wat ik dansen kan 
al krijgt de tijd er vat op 
het nieuwe gaat er nooit vanaf”

Herman van Veen speelt met zijn ensemble een keuze uit zijn repertoire. Spiksplinternieuw werk en uit de nog niet verschenen bundel ‘Geen idee’. Tevens gaat hij in op enkele verzoekjes.

Herman van Veen

Herman van Veen (1945) groeide op in Utrecht waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma Harlekijn (Niemands knecht, niemands baas). Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen zo’n honderdtachtig cd’s, een tachtigtal boeken, twee dozijn toneelstukken en een boel schilderijen. Voor zowel zijn artistiek als humanitair werk kreeg hij dikwijls bloemen. Zo is hij onder andere drager van het Verdienstkreuz am Band des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en in die van de Nederlandse Leeuw. Herman heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel. Van de Club van Budapest ontving hij de Planetary Consciousness Award. In Frankrijk Le Grand Prix de l’Académie Charles Cros de Littérature Musicale. Juni 2021 kreeg hij in Duitsland de Joachim-Ringelnatz-Literatur-Preis. Herman is vader van vier kinderen, grootvader van drie kleinkinderen en stiefvader van de weeseend Alfred Jodocus Kwak en Anne de Poes.

In de pers:

“Ga kijken. Zelden zo oprecht gelachen.” Rekto Verso
“Verheugt het hart en maakt het hoofd onrustig.” - ★★★★ De Standaard België
“Van een zeldzame schoonheid.” - ★★★★★ Gazet van Antwerpen
"Hij blijft een fenomeen." - ★★★★★ NRC

Be My Guest

De voorstelling van 8 oktober valt onder Be My Guest, een initiatief voor theater- en concertliefhebbers die geen mensen in de omgeving hebben om samen een voorstelling mee te bezoeken.

 

Onderdeel van

Terug van Nooit weggeweest, markant en dynamisch.

★★★★★ Dagblad van het Noorden