foto: Pim Top

Club Gewalt

10 Year Anniversary
za 2 dec ’23 20:00 - 21:20
za 2 dec ’23
20:00 - 21:20
  • za 2 dec ’23
    20:00 - 21:20
    Stadsschouwburg toneel-op-toneel

10 Year Annivesary -  A Choir for Killjoys - Een confrontatie vermomd als kringverjaardag. Een voorstelling die alles behalve de vrede bewaart.

Club Gewalt viert haar 10-year-anniversary. Tien jaar van liefde, art, rock & roll en het afstruinen van protestmarsen. Tijd voor een party! Of een tussentijdse evaluatie? Hoe rock & roll ben je als je het (politieke) gevaar buiten jezelf aanwijst en veroordeelt, zonder je eigen zonden als individu en collectief onder de loep te nemen? De veronderstelde meerstemmigheid laat bij nader onderzoek toch echt te wensen over. Dus aan het werk: redefine de harmonie, luister naar de individuele stemmen in het koor en let’s become better people.

Een beschaafde kringverjaardag verandert in een dampende arena waarin alternatieve vormen van conflicten worden uitgevochten. Een killjoy van een voorstelling, die alles behalve de vrede bewaart. Want peace is for political pussies en harmonie voor toondove fascisten. Party of the decade: FOMO guaranteed.

Over Club Gewalt
CLUB GEWALT is een muziek & performance-collectief uit Rotterdam. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het begin, midden en eindpunt is. Ze houden net zoveel van autotune als van Monteverdi. 

boekverkoop door Queer Feminist Books

Queer Feminist Books is een kleinschalige, lokale bibliotheek gevuld met queer en feministische boeken. Het is een non-profitorganisatie dat diens platform benut voor het verspreiden van kennis over intersectioneel feminisme en wat het betekent om queer te zijn. QFB komt tijdens deze voorstelling ook naar Stadsschouwburg Nijmegen met hun collectie. 

In de pers

''Club Gewalt viert jubileum met grimmig en soms hoogst ongemakkelijke nieuwe werk'' - de Volkskrant ★★★★

‘10 Year Anniversary’ is een brutale performance over privilege en racisme

NRC ★★★★★

Credits

Concept Club Gewalt
Performance Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Amir Vahidi of Romy Vreden, Sanna Elon Vrij of Hélène Vrijdag
Compositie Amir Vahidi & Robbert Klein
Begeleiding en regie Khadija El Kharraz Alami

Met steun van: Fonds Podiumkunsten, gemeente Rotterdam, Fonds 21, Stichting Diorapthe, Stichting Bevordering van Volkskracht