foto: Raymond de Vries

Conny Janssen Danst

ZIEL
wo 6 mrt ’24 20:00 - 21:15
wo 6 mrt ’24
20:00 - 21:15
  • wo 6 mrt ’24
    20:00 - 21:15
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?

Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst presenteert de nieuwe voorstelling ZIEL, waarin het verlangen om voluit te leven leidend is. Met een ijzersterke, avontuurlijke groep dansers bestaande uit jong talent en bekende gezichten. 

In het nieuwste werk van Conny Janssen staan we midden in het leven, met alle onzekerheden en tegenstellingen die daarbij horen. Kunnen we het leven accepteren zonder verlamd te raken door de uitdagingen die voor ons liggen. Zijn we bereid risico's te nemen? Kunnen we ons ook comfortabel voelen als het leven zich niet naar onze voornemens en wensen plooit?

ZIEL is een ode aan het leven, met al zijn ups en downs, zijn verrassingen en teleurstellingen. Van verstilde momenten tot uitbundige vieringen, van pijnlijke confrontaties tot hoopvolle verwachtingen. In ZIEL geven we uiting aan de drang vrij en onbezonnen te zijn, de luiken open te gooien en in het diepe te duiken, zonder angst of schroom.

in de pers

''In de fraai vormgegeven dansvoorstelling Ziel houdt Conny Janssen de kijker bij de les door voortdurend te schakelen tussen jachtig en vertraagd, dromerig en in your face, duister en licht.'' - Het Parool

''Ziel is opgebouwd uit een reeks super vitale choreografieën, van bewegingen die je misschien wel ground zero zou kunnen noemen, want ze zijn aardgebonden en heftig, tot moeiteloze, van de zwaartekracht bevrijde sprongen. Soms lijken de fysieke aanrakingen op een gestileerd gevecht met handen op elkaars gezicht of rond de schouders.'' - Theaterkrant.nl 

''We zien verstilde momenten vol expressieve handgebaren die strijd en wrijving uitdrukken. Janssen biedt ruimte aan iedere danser om een eigen traject door de voorstelling heen te volgen, interessant omdat de groep bijzonder divers is.'' - Trouw

Inleiding = vol

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.00 uur een inleiding. Deze vindt plaats in de foyer van het tweede balkon, omdat het theatercafé gesloten is. De lift in de Stadsschouwburg gaat tot het eerste balkon. Daarna kun je de bordjes volgen.

De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces. Heb je al een voorstellingsticket? Via 'mijn account' en 'verrijk je ervaring' kun je een ticket voor de inleiding bijbestellen.

 

Ziel’ van Conny Janssen Danst is een fraaie, sterk gedanste voorstelling met een spectaculair toneelbeeld.

De Volkskrant ★★★★

Credits

Choreografie Conny Janssen
Dansers Adi Amit, Pedro Correia (stage), Alfonso López González, Pedro Ricardo Henry, Maud Huizing, Sara Mistrorigo (stage), Gaspar Ribeiro (stage), Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Carmine Vigliotti
Repetitor Yanaika Holle, Erik Spruijt
Muziek Alessandro Cortini, Jóhann Jóhannson, Iggy Pop, Pan Sonic, Maartje Teussink e.a.
Video-ontwerp Davide Bellotta, Thomas Rupert
Videorealisatie Davide Bellotta