Foto: Mark Engelen & Ontwerp: Het Echte Werk

Mensen zoals jij

WAT WE DOEN
za 9 mrt ’24 20:00
za 9 mrt ’24
20:00
  • za 9 mrt ’24
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Mensen zoals jij is een persoonlijk familie epos over een familie die zwijgt. Drie generaties kunnen of willen niet praten over belangrijke gevoelens en gedachten. Wat betekenen gesprekken als ziekte, verlangen en angst, niet op tafel mogen of kunnen komen?  


Foto: Mark Engelen

Een jong stel zit in stilte aan tafel. Ze hebben net gehoord dat ze een kind gaan krijgen, maar de man kan geen woord meer uitbrengen. “Waarom zeg je niets?”, vraagt zijn vriendin, “Wil je het niet?”. Hij probeert te praten, maar kan alleen maar zwijgen. En als die oorverdovende stilte niet even, maar dagen duurt, raakt zij in paniek. Welk vreselijk geheim draagt hij met zich mee? Om uit te vinden waar dat zwijgen vandaan komt, moet hij terug zijn familiegeschiedenis in.

Floris van Delft, maker van Schijn (Fahd Larhzaoui) en JA (Nasrdin Dchar), vervlecht in deze voorstelling zijn eigen oer-Hollandse familiegeschiedenis met de ervaringen van mensen die hun wortels duizenden kilometers hier vandaan hebben en van wie de familieverhalen toch sprekend lijken op die van zijn eigen familie. Met deze persoonlijke voorstelling stelt hij de vraag: zijn taboes een universeel gegeven? En hoe open zijn we werkelijk in Nederland?\

#MatchMyStory

Rondom Mensen zoals jij ontwikkelt theaterorganisatie WAT WE DOEN een contextprogramma over de onderwerpen uit de voorstelling, genaamd #MatchMyStory. In deze tijd van toenemende nadruk op verschillen willen zij juist zoeken naar wat ons verbindt en hoe we onze overeenkomsten kunnen gebruiken voor meer openheid en verbinding in onze samenleving.

Ken je dat? Een (familie)verhaal waarover wordt gezwegen, uit angst of ongemak? En dat erover praten toch oplucht? Deel je verhaal met WAT WE DOEN en laten we samen de stilte doorbreken! Klik hier voor meer info over hoe je deel kan nemen.

Credits

Tekst en regie Floris van Delft
Spel Imanuelle Grives, Simon Heijmans, Sigrid ten Napel en Juan Zyad
Muziek Haytham Safia