Robin Hood (6+)

Phion & Theater Sonnevanck
zo 14 apr ’24 14:30 - 15:45
zo 14 apr ’24
14:30 - 15:45
  • zo 14 apr ’24
    14:30 - 15:45
    Stadsschouwburg Theaterzaal

646 jaar na de eerste verhalen over Robin Hood komt de volksheld in 2023 opnieuw tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse Warringa. Een compleet orkest bestaande uit 45 musici zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring. 

Maar dat niet alleen… ze zijn ook de driftige lakeien van Koning Jan, de bomen in het donkere Sherwood Forest en de luidruchtige gasten in de herberg van Nottingham. Samen met een groep acteurs én de duizelingwekkende decors van Dieuweke van Reij wordt Robin Hood een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt!

Iedereen kent de legende van Robin Hood. Robin en zijn vrienden schieten pijlen sneller dan het licht en stelen harten voor je boe of bah kan zeggen. Geld verdwijnt uit de zakken van de rijken en belandt bij wie het het hardste nodig heeft. Als de avond valt trekken ze zich terug, de bossen in, waar de mensen wonen voor wie in de stad geen plek is. De vrijbuiters, vogelvrijverklaarden en verzetshelden. Daar leven ze hun eigen leven, vrij van regels en buiten de norm. Waarom zou je daar geen onderdeel van willen zijn?

Met Robin Hood maken Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck een laagdrempelige remake van de bekende legende en trekken ze het verhaal over deze volksheld naar het nu. Een productie uit Oost-Nederland voor de grote zaal, voor iedereen vanaf 6 jaar. Robin Hood wordt geschreven door Ilse Warringa (o.a. bekend van De Luizenmoeder), geregisseerd door Daniël van Klaveren en het muziekconcept is van Joris Nassenstein.

Let op: De voorstelling is uitverkocht. Ontdek hier in welke theaters nog tickets te krijgen zijn.  

instrumententuin na afloop

Heb je altijd al eens op een viool willen spelen? Of een klarinet, trompet of misschien zelfs wel alle instrumenten willen uitproberen? Probeer tijdens de Instrumententuin bij Robin Hood allerlei instrumenten uit! In het Theatercafé en de foyers staan na afloop van de voorstelling muziekdocenten klaar om je te helpen. Deelname aan de Instrumententuin is gratis voor iedereen die naar de voorstelling Robin Hood komt. 

De instrumententuin is gratis te bezoeken na de voorstelling van 15.45-16.45.

"Een knappe combinatie van spanning, sensatie en gevoeligheid'

Theaterkrant

Credits

Tekst Ilse Warringa
Regie Daniel van Klaveren
Muzikaal concept Joris Nassenstein
Cast Yamill Jones, Ayrton Kirchner, Korneel Evers, Whitney Sawyer, Ayrton Kirchner, Erik van Muiswinkel, Howard Komproe en Catoo Post