Reinaert de V. (8+)

Holland Opera in co-productie met Duda Paiva Company & New European Ensemble
wo 3 apr ’24 19:00 - 20:10
wo 3 apr ’24
19:00 - 20:10
  • wo 3 apr ’24
    19:00 - 20:10
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Reinaert wordt veroordeeld... Hij lijkt koningin Nobel met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft één persoon onderschat: zijn dochter.

 

 

Het aloude verhaal wordt speciaal voor deze voorstelling bewerkt door tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest. Oene van Geel maakt een veelzijdige muzikale compositie, waarin elke speler een eigen muzikaal idioom krijgt.

Het satirische dierenverhaal wordt vertaald naar een klimaatrechtzaak waarin de ‘gelijkhebbers’ verleid worden tot corruptie, waarin de jeugd opstaat tegen de oude garde. Een multimediale familievoorstelling met de poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, musici van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera.

In de pers

- "Met de familievoorstelling Reinaert de V. bewijst Holland Opera dat het bijna 800 jaar oude verhaal nog steeds actueel én grappig is." - NRC ★★★★ 

De maatschappelijke satire is herkenbaar, de streken van De Vos blijven juicy en deze opera is een lust voor het oor en oog.

★★★★★ de Volkskrant

Credits

Muziek Oene van Geel
Libretto Simon van der Geest
Regie Joke Hoolboom
Spel Reinaert Niek Idelenburg, Koningin Nobel Isabel Pronk, Tybeert Arnout Lems, Rosseline Josje Eijkenboom en Bruun Oliver Reese

Uitvoerenden
Klarinet James Meldrum 
Altviool Emlyn Stam 
Cello Willem Stam 
Slagwerk Porter Ellerman