foto: Jouke Bos

De man van La Mancha

Met Huub van der Lubbe als Don Quichot
wo 7 feb ’24 - zo 11 feb ’24
wo 7 feb ’24
-
zo 11 feb ’24

Een rijke en originele musical over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot, op het ritme van de flamenco. De man van La Mancha, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes uit 1605, vertelt het aanstekelijke verhaal van ridder Don Quichot. Het ritme van de flamenco bepaalt de hartslag van deze nieuwe en eigentijdse enscenering van de geliefde musicalklassieker.

Het verhaal van De man van La Mancha speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten. Don Quichot geeft ons wellicht het inzicht dat de wereld niet alleen maar een plek is waar je nu eenmaal terecht komt, maar ook een plek die je kunt maken tot wat het is, met je eigen handen en gedachten.

Credits

Cast Huub van der Lubbe, Dragan Bakema, Lucretia van der Vloot, Stefan Rokebrand, David van Uuden, Doris Baaten, Mees Hilhorst, Ruth Sahertian, Danny Houtkooper, Sanne Groenen, Djin Kastje, Danique Beijer, Gino Taytelbaum, Maria Martinez Payà e.a.
Regie Ruut Weissman
Choreografie Pim Veulings
Muzikaal leider en arrangementen Jeroen Sleyfer
Vertaling Rob de Graaf
Vertaling liedteksten Huub van der Lubbe