foto: Anne van Zantwijk

Niki Jacobs

De Ballade van Mauthausen
Theater na de Dam
za 4 mei ’24 21:00 - 22:10
za 4 mei ’24
21:00 - 22:10

In dit theaterconcert komt alles samen. Vanaf de eerste tot en met de laatste noot word je als luisteraar meegenomen naar een parallel universum waarin de verscheidenheid aan emoties je optilt, laat vliegen en weer laat landen. 

Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld. Geïnspireerd door haar eigen Joodse roots werkt zij steevast vanuit de wens om het Jiddisch dat vroeger in onze straten te horen was, weer te laten klinken in de Nederlandse theaters. Samen met haar ensemble slaat zij met deze voorstelling een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu.

Theater na de Dam
Dit concert is een onderdeel van Theater na de Dam. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderddertig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. 

De Ballade van Mauthausen is een intens, zeer uitgebalanceerd muziektheaterprogramma van extreem hoog niveau

Theaterkrant

Credits

Muzikanten Niki Jacobs (zang, gitaar), Ro Krauss (altviool), Emile Visser (cello), Peter van Os (accordeon) en Ruud Breuls (NL) of Benjamin Holmes (USA) (trompet) 
Regie Ruut Weissman