foto: Marcel Krijgsman

Theatergroep Greppel

Met Stijgende Verbazing
do 7 sep ’23 - zo 10 sep ’23
do 7 sep ’23
-
zo 10 sep ’23

Zet je schrap: Het nieuwe programma 23/24 openen we dit jaar op een wel heel bijzondere manier. Theatergroep Greppel neemt je mee het dak op! Vanaf een dak zie je anders, beter, meer! Met Stijgende Verbazing is een vrolijke uitnodiging om de stad van bovenaf te bekijken. Wat gebeurt er achter dat raam? Waar ruikt dat kleine hondje aan? Waarom fietst die koerier steeds heen en weer? 

foto: Marcel Krijgsman

Deze voorstelling beleef je niet ín het theater, maar erbovenop. Via een bijzondere route beland je op het dak van Concertgebouw De Vereeniging. Daar ontdek je – als je goed kijkt – scènes op straat, in een tuin, op het Keizer Karelplein… Het theater van de stad! Een soundscape van geluiden en verhalen zet je aan het denken over het leven in Nijmegen. Verwonder je over hoe we de stad bedenken, inrichten, gebruiken en liefhebben. Over hoe we hier lanterfanten, mopperen, vieren, bouwen, afbreken, ontmoeten en alleen zijn. En besef je hoe bijzonder het is dat alles met elkaar verbonden is. 

NB: Je gaat het dak van De Vereeniging op, waar je normaal niet zomaar komt! Het is voor de route belangrijk dat je goed ter been bent en trappen kunt lopen. Ook stap je over obstakels heen. Trek je gemakkelijke schoenen aan. Deze voorstelling is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Meedoen is op eigen risico en we vragen je om tijdens je komst goed te luisteren naar de instructies van onze medewerkers. Zij dragen zorg voor je veiligheid. Gezamenlijk zorgen we er voor dat het een bijzonder mooie ervaring wordt. 

Bij vies weer laten wij ons niet tegenhouden (en wij hopen jij ook niet). Bij écht slecht weer, waardoor de situatie mogelijk onveilig wordt, zullen wij de voorstelling moeten cancelen. Hierover word je tijdig geïnformeerd. Je krijgt dan je geld terug. Wij duimen voor mooi weer.

 

Credits

Concept & regie Rik Luijmes & Mirjam Veldhuijzen van Zanten
Soundscape Jaap Berends
Stemacteurs Bert Luppes & Nina Goedegebure
Spelers Nanda Wintjes, Ineke Hadderingh, Bram Balk, Annigje de Winter, Lars Rieckman, Antoinette Thoonen, Lieve Geerts, Rosa Molemaker, Sam de Winkel, Thomas Tromp
Productie Theater Decibel i.s.m. TG Greppel