Gratis lunchconcert

Eva Kroon, Heleen Vegter en Jesse Laport
Een zomernacht met Schubert
wo 13 sep ’23 12:30 - 13:15
wo 13 sep ’23
12:30 - 13:15
  • wo 13 sep ’23
    12:30 - 13:15
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze

Zin in een muzikale break in je (werk)dag? Bezoek een lunchconcert en ga met nieuwe energie weer aan de slag. Verrassende programma’s door jonge musici, gratis toegankelijk. Bestel je gratis ticket en gun jezelf dit muzikale oplaadmoment. Tip: Combineer je concertbezoek met een lunch in ons restaurant.

Alt-mezzo Eva Kroon, pianist Heleen Vegter en stadsdichter van Arnhem Jesse Laport brengen bekende en onbekende liederen over de nacht van Schubert. Net als in de tijd van Schubert zelf worden de liederen afgewisseld met instrumentale intermezzo’s en voordrachten.

Het drietal neemt u mee in een muzikale reis door de nacht: van zonsondergang tot aan het ochtendgloren. Ook in Schuberts tijd bood dat geheimzinnige deel van de dag inspiratie aan dichters en componisten. U hoort liederen die aansluiten bij deze verhalen. Jesse bracht de essentie van Schuberts liederen naar de belevingswereld van de luisteraars van vandaag. Zijn aforismen en hertalingen – die te zien en te horen zijn – geven een extra dimensie aan de muziek in dit dynamische, hybride programma.

Programma

Schubert Die Sommernacht D 289
Schubert An die Untergehende Sonne D 457
Schubert Der Schmetterling (uit Abendröte) D633
Beethoven Sonata quasi una fantasia opus 27 no 2 - adagio sostenuto
Schubert An den Mond  D 193
Schubert Die Sterne D 939
Schubert Der Wanderer D 489
Schubert Die Berge (uit Abendröte) D 634
Schubert Abschied von der Erde D 829
Schubert Nachtstück D 672

Uitvoerenden

Eva Kroon mezzosopraan
Heleen Vegter piano
Jesse Laport dichter