Europa Draait Door LIVE

De Verkiezingsshow
Wat staat er op het spel voor Europa?
wo 5 jun ’24 20:15 - 22:00
wo 5 jun ’24
20:15 - 22:00

Hoe snel moet Oekraïne lid worden van de EU? Gaan de klimaatplannen te ver of juist niet ver genoeg? En hoe beschermen we Europa nu de wereld met een vijandig Rusland en opkomend China? 

In een speciale avond van de populaire VPRO podcast Europa Draait Door duiken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit vlak voor die verkiezingen op geheel eigen wijze in de campagne en de belangrijkste verkiezingsthema’s. Zo gaan de heren onder andere in gesprek met oud-militair Mart de Kruif. Hoe bepaalt de oorlog in Oekraïne de toekomst van Europa? En wat als we niet meer op de Amerikanen kunnen rekenen?

Een vol programma waarin Tim en Arend Jan met humor en inhoud het publiek vakkundig wegwijs maken in het Europa van vandaag. Er is muziek van Kiki Schippers en uw eigen kennis wordt getest in de Grote Europa Draait Door Quiz. Mis deze bijzondere avond dus niet!

Tim de Wit is presentator van de podcast Europa Draait Door. Daarnaast presenteert hij op Radio 1 Bureau Buitenland. Eerder was hij o.a. correspondent in het Verenigd Koninkrijk en schreef hij het boek Wankel Koninkrijk.

Arend Jan Boekestijn is als historicus oa verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij maakt de podcasts Europa Draait Door en Boekestijn & De Wijk

Mart de Kruif is luitenant-generaal b.d. Eerder was hij Commandant Landstrijdkrachten.

Kiki Schippers is cabaretière, zangeres en columnist. Ze won o.a. de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied


De Europese verkiezingen zijn van 6 tot 9 juni 2024

Credits

Europa Draait Door LIVE is een samenwerking tussen Haagsch College en VPRO