The Paper Kites

i.s.m. Doornroosje
wo 8 mei ’24 20:15
wo 8 mei ’24
20:15
  • wo 8 mei ’24
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal - sta-concert
  • Inclusief servicekosten, exclusief drankje

De Australische band The Paper Kites is niet te stoppen. Sinds 2010 bouwt de uit Melbourne afkomstige band langzaam maar gestaag naar wereldwijd succes en een steeds groter wordend publiek. 

Na succesvolle albums en uitverkochte tournees over de hele wereld komt de band nu terug naar Nederland en ditmaal ook voor een optreden in Nijmegen.

The Paper Kites maakt dromerige indiefolk/rock met elektronische invloeden die makkelijk in het gehoor ligt met succesvolle albums als ‘twelvefour’ (2015), 'On The Corner Where You Live’ (2018) en ‘Roses’ (2021) waar vele gastmusici op meespelen zoals Julia Stone.

Op 1 september 2023 bracht de band hun nieuwe album ‘At the Roundhouse’ uit: een live registratie van hun optreden in de gelijknamige zaal in London. 

Zanger, gitarist en toetsenist Sam Bentley heeft een authentieke en warme stem en speelt op karakteristieke wijze zijn gitaar. De combinatie met zangeres, toetsenist en gitariste Christina Lacy zorgt voor een muzikale synergie die het succes van The Paper Kites samenvat. 

Dit alles natuurlijk niet zonder Josh Bentley (drum, percussie), David Powys (banjo, gitaar, lapsteel, zang) en Sam Rasmussen (bas, toetsen).

Let op!
Het concert vindt plaats in De Vereeniging. Het is een sta-concert met beperkte zitplaatsen. Deze zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden.