Bernard Schols

Voorkom ruzie bij de kist
De 24 uur van Nijmegen
za 16 dec ’23 19:30 - 20:30
za 16 dec ’23
19:30 - 20:30
  • za 16 dec ’23
    19:30 - 20:30
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Prof. mr. dr. Bernard Schols (1963) is een veel gevraagd spreker over de mystiek van het schenken en het erven, civiel en fiscaal, ofwel het erven zonder scherven.

In zijn vorig leven was Bernard notaris te Nijmegen en rechter(-plv). Bij deze hoogleraar gaan dogmatiek en humor hand in hand. Als deskundige beantwoordt hij vragen op het gebied van schenken en erven in het weekblad Elsevier. Daarnaast is hij member van de gerenommeerde Speakers Academy. 
 
Schols stond met zijn college 'Schenken en erven in één dag' onder meer in Theater de La Mar in Amsterdam en het Chassé theater te Breda. Enkele van zijn vele spreuken: 'Toon mij uw testament en ik zeg u wie u bent' en 'schenken is erven zonder te sterven'. 
 
Dit theatercollege zal in het teken staan van zijn boeken 'Voorkom ruzie bij de kist' en ‘Voorkom ruzie in bed'.

Let's dance | dansfeest met DJ Maria Engels

Sluit de eerste dag van De 24 uur van Nijmegen af met het dansfeest in de theaterzaal. Op vertoon van je ticket voor een onderdeel, of meerdere onderdelen van De 24 uur van Nijmegen kan je gratis naar het dansfeest in de theaterzaal.

Datum: 16-12-2023 | Tijd: 22:15 - 01:00

De 24 uur van Nijmegen

Laat je verrassen en inspireren door De 24 uur van Nijmegen! Tijdens dit tweedaagse festival geniet je in de héle Stadsschouwburg, twaalf uur per dag, van maar liefst 32 programmaonderdelen met bekende Nijmegenaren. Ook is er dit jaar ruimte voor aanstormend jong talent. Beleef twee dagen vol muziek, film, dans, kunst, eten, cabaret, zang, sport, literatuur en wetenschap.