foto: Patrick Bongartz

Deirdre Angenent

Het zondagochtendconcert - Songs for murdered sisters
De 24 uur van Nijmegen
zo 17 dec ’23 10:30 - 11:15
zo 17 dec ’23
10:30 - 11:15
  • zo 17 dec ’23
    10:30 - 11:15
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Onder begeleiding van pianist Wouter Munsterman brengt operazangeres Deirdre Angenent de liederencyclus van Jake Heggie ten gehore. Het waargebeurde verhaal over de om het leven gebrachte vrouwen, de teksten van Margareth Atwood en de muziek zijn toegankelijk, veelzeggend en schitterend.

Deirdre Judith Angenent

Deirdre Judith Angenent behaalde haar Bachelor diploma zang in Arnhem. Daarna studeerde ze summa cum Laude af aan de Masteropleiding Dutch National Opera Academy in Den Haag en Amsterdam. Ze heeft gedurende deze opleiding een tijd coaching in New York en wint verschillende prijzen, waaronder Le Grand Prix de l'Opera in Boekarest, de derde prijs in de Leyla Gencer Competition in Istanbul en in de Elizabeth Connell Competition in Sydney en de eerste prijs in de Valsesia Musica Competition in Varallo. De afgelopen jaren zong ze diverse grote rollen in Europese operahuizen, waaronder Venus in Tannhäuser in Seoul, Eisenach en Essen, Vitellia in “La clemenza di Tito” van Mozart met het orkest van de Achttiende eeuw, de rol van Gertrud in Hänsel und Gretel van Humperdinck aan de Opéra van Nancy, Sieglinde, Tove (Gurrelieder), Judith (Blauwbaart) , Venus en Fenena in Essen, Komponist (Strauss) in Meiningen en Lausanne. Deirdre woont met haar man en drie kinderen in Linden, nét onder Nijmegen en genoot haar middelbare school op het NSG. 

Pianist Wouter Munsterman

Pianist Wouter Munsterman heeft zich tijdens en na zijn studie vooral gericht op kamermuziek en het begeleiden van zangers. Hij studeerde aan het ArtEZ Conservatorium bij Fred Oldenburg, specialiseerde zich als liedbegeleider verder aan de Messiaen Academie bij Marien van Nieukerken en het Mozarteum in Salzburg.

Let's dance | dansfeest met DJ Maria Engels

Sluit de eerste dag van De 24 uur van Nijmegen af met het dansfeest in de theaterzaal. Op vertoon van je ticket voor een onderdeel, of meerdere onderdelen van De 24 uur van Nijmegen kan je gratis naar het dansfeest in de theaterzaal.

Datum: 16-12-2023 | Tijd: 22:15 - 01:00

De 24 uur van Nijmegen

Laat je verrassen en inspireren door De 24 uur van Nijmegen! Tijdens dit tweedaagse festival geniet je in de héle Stadsschouwburg, twaalf uur per dag, van maar liefst 32 programmaonderdelen met bekende Nijmegenaren. Ook is er dit jaar ruimte voor aanstormend jong talent. Beleef twee dagen vol muziek, film, dans, kunst, eten, cabaret, zang, sport, literatuur en wetenschap.