Foto: Merlijn Doomernik

Merel Vercammen

Concert - The Zoo
De 24 uur van Nijmegen
zo 17 dec ’23 12:00 - 12:45
zo 17 dec ’23
12:00 - 12:45
  • zo 17 dec ’23
    12:00 - 12:45
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Improvisatie in de klassieke muziek, dat hoor je niet vaak. De in Nijmegen geboren violist Merel Vercammen brengt daar verandering in met The Zoo, dat volledig uit geïmproviseerde muziek bestaat die haar aan dieren deed denken. “Ik wil verrassing terugbrengen in het genre” aldus de violiste. In dit concert speelt Merel met twee andere musici een aantal vrije improvisaties volgens het concept van The Zoo.

Foto: Merlijn Doomernik

Violiste Merel Vercammen (Nijmegen, 1988) studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen. Ze was prijswinnares van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Merel trad op over de hele wereld en speelde in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Wigmore Hall in Londen.

Let's dance | dansfeest met DJ Maria Engels

Sluit de eerste dag van De 24 uur van Nijmegen af met het dansfeest in de theaterzaal. Op vertoon van je ticket voor een onderdeel, of meerdere onderdelen van De 24 uur van Nijmegen kan je gratis naar het dansfeest in de theaterzaal.

Datum: 16-12-2023 | Tijd: 22:15 - 01:00

De 24 uur van Nijmegen

Laat je verrassen en inspireren door De 24 uur van Nijmegen! Tijdens dit tweedaagse festival geniet je in de héle Stadsschouwburg, twaalf uur per dag, van maar liefst 32 programmaonderdelen met bekende Nijmegenaren. Ook is er dit jaar ruimte voor aanstormend jong talent. Beleef twee dagen vol muziek, film, dans, kunst, eten, cabaret, zang, sport, literatuur en wetenschap.

Zowel als project als in de uitwerking hoogst uitzonderlijk

★★★★ Micha Spel, NRC