Maanlanders

Benno - jeugdopera (8+)
De 24 uur van Nijmegen
zo 17 dec ’23 10:30 - 11:15
zo 17 dec ’23
10:30 - 11:15
  • zo 17 dec ’23
    10:30 - 11:15
    Stadsschouwburg Theatercafé

In de jeugdopera Benno worden kinderen uitgenodigd in de wondere wereld van de bodemdieren, waar rust, plezier en troost te vinden is. Kijken naar bodemdieren kan een tegengif zijn; voor een druk thuis, een drukke wereld en een druk hoofd.

De personages Mona en Taco worstelen met deze drukte. Hun ouders maken veel en vaak ruzie. Beide kinderen vinden het moeilijk om daarmee om te gaan. In jeugdopera Benno wordt ingezoomd op hun gevoelens. Als Mona op het punt staat over te koken, ontdekt ze Benno, een slak. Ze neemt Benno mee naar huis en er ontstaat een innige band. Benno kalmeert en troost Mona. Ze raakt gefascineerd en geïntrigeerd door het slakje, precies de afleiding die ze nodig heeft. Taco snapt ondertussen niet waarom zijn zus zich steeds meer terugtrekt en niet meer aan zijn kant staat als hun ouders weer ruziemaken. Als hij ontdekt waar Mona die onuitstaanbare kalmte vandaan haalt, wordt hij woedend en doet hij iets waar hij veel spijt van krijgt. 

Maanlanders 

Oud-medewerkers van Kwatta vormden een nieuw jeugdgezelschap: Maanlanders.

Zij richten zich vooral op scholen en zetten het liefst hun tent een hele week op het schoolplein zodat álle kinderen het lef krijgen om los te komen. Maanlanders ontwikkelt vernieuwende, interactieve voorstellingen waarbij het publiek actief deelneemt aan het verhaal.

Let's dance | dansfeest met DJ Maria Engels

Sluit de eerste dag van De 24 uur van Nijmegen af met het dansfeest in de theaterzaal. Op vertoon van je ticket voor een onderdeel, of meerdere onderdelen van De 24 uur van Nijmegen kan je gratis naar het dansfeest in de theaterzaal.

Datum: 16-12-2023 | Tijd: 22:15 - 01:00

24 uur van Nijmegen

Laat je verrassen en inspireren door De 24 uur van Nijmegen! Tijdens dit tweedaagse festival geniet je in de héle Stadsschouwburg, twaalf uur per dag, van maar liefst 32 programmaonderdelen met bekende Nijmegenaren. Ook is er dit jaar ruimte voor aanstormend jong talent. Beleef twee dagen vol muziek, film, dans, kunst, eten, cabaret, zang, sport, literatuur en wetenschap.

Credits

spelers Elea Bekkers en Maarten Zaagman-Smit schrijver Lisanne van Aert regie Annelies van Wieringen componist Anne-Maartje Lemereis educatie Thekla Wildekamp decor en kostuumontwerp Juliette Mout decorbouw Niels ten Broeke een coproductie met Maanlanders en Kasko