Anna van der Vleuten

Mini-college over gendergelijkheid en genderidentiteit
De 24 uur van Nijmegen
zo 17 dec ’23 16:15 - 17:00
zo 17 dec ’23
16:15 - 17:00
  • zo 17 dec ’23
    16:15 - 17:00
    Stadsschouwburg Theatercafé

Dit minicollege gaat over gendergelijkheid en genderidentiteit. Het gaat over de vraag, 'wat is een vrouw?'. Over vrouwelijkheid en mannelijkheid en binair denken. Over het hebben van drie lichamen en waar genderidentiteit vandaan komt. Over vragen van nu en van alle tijden en plaatsen rond gender en ongelijkheid.

Anna van der Vleuten is verbonden aan de Afdeling Politicologie van de Radboud Universiteit als Hoogleraar Contesting Europeanization. Zij is sinds september 2021 tevens vice-decaan onderwijs van de Faculteit der Managementwetenschappen.

Zij heeft politicologie gestudeerd aan de Università degli Studi in Bologna, Italië en aan de Radboud Universiteit, waar zij in 2001 promoveerde. Haar onderwijs richt zich op Europese en internationale politiek, gender en diversiteit. Haar onderzoek richt zich op de EU als 'normative power', de rol van Europese rechters, en gendergelijkheid, genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Zij is betrokken bij het onderzoeksproject Mijn Gender Wiens Zorg, over de vraag naar zorg van transgender personen.

Let's dance | dansfeest met DJ Maria Engels

Sluit de eerste dag van De 24 uur van Nijmegen af met het dansfeest in de theaterzaal. Op vertoon van je ticket voor een onderdeel, of meerdere onderdelen van De 24 uur van Nijmegen kan je gratis naar het dansfeest in de theaterzaal.

Datum: 16-12-2023 | Tijd: 22:15 - 01:00

De 24 uur van Nijmegen

Laat je verrassen en inspireren door De 24 uur van Nijmegen! Tijdens dit tweedaagse festival geniet je in de héle Stadsschouwburg, twaalf uur per dag, van maar liefst 32 programmaonderdelen met bekende Nijmegenaren. Ook is er dit jaar ruimte voor aanstormend jong talent. Beleef twee dagen vol muziek, film, dans, kunst, eten, cabaret, zang, sport, literatuur en wetenschap.