GO SHORT

Kortefilmavond met Sebastiaan Mulder, Stefanie Kolk en Jor Broeder
De 24 uur van Nijmegen
zo 17 dec ’23 20:00 - 22:00
zo 17 dec ’23
20:00 - 22:00

De 24 uur van Nijmegen X Go Short - M.m.v. Sebastian Mulder, Stefanie Kolk en Jor Broeder

Er komt ongelofelijk veel filmtalent uit Nijmegen. Jonge makers beginnen hun carrière vaak met korte films. Go Short – International Short Film Festival Nijmegen, richt zich volledig op dit bijzondere en diverse format. Go Short weet dan ook vaak als eerste nieuw talent te spotten. Tijdens deze kortefilmavond worden films vertoond van Sebastian Mulder (documentaire), Stefanie Kolk (fictie) en Jor Broeder (fictie/experimenteel).Deze regisseurs hebben hun wortels in Nijmegen, en gaan op deze laagdrempelige kroegavond aan de hand van hun korte films in gesprek met ‘barman’ Rutger Verhoeven en het publiek. Wil je ook je filmkennis nog even testen? Doe dan mee met de Grote Nijmeegse Filmquiz.

Sebastian Mulder

Sebastian Mulder is een Nederlandse filmmaker die opgroeide in Nijmegen en op dit moment woont en werkt in Amsterdam. Hij onderzoekt de conflicten en interacties tussen de mens en andere natuur, en de invloed van technologie op deze relaties. Zijn korte essayistische documentaires, waarin hij graag experimenteert met onconventionele vormen, zijn vertoond en bekroond op talloze festivals over de hele wereld. Sebastian werd geselecteerd voor het IDFA - Zapp Doc Lab (2021). Tijdens dit lab ontwikkelde hij zijn nieuwe korte documentaire And a Happy New Year die in 2023 in première zal gaan op IDFA. Momenteel werkt hij aan een project getiteld Nature: A Self(ie).

Stefanie Kolk

Stefanie Kolk is filmmaker en scenarioschrijver en woont en werkt in Amsterdam.

Stefanie groeide op in Nijmegen. Ze studeerde biofysica en woonde twee jaar in Japan voordat ze naar de Nederlandse Filmacademie ging. Haar afstudeerfilm Clan en de korte films Harbour en Eyes on the Road gingen in première op de Pardi di Domani International Competition van het Locarno International Film Festival in 2016, 2017 en 2019. Haar eerste langspeelfilm Melk ging onlangs in première op het filmfestival van Venetië. Stefanie's films zijn vertoond op festivals over de hele wereld, in Nederlandse bioscopen en op de Nederlandse nationale televisie.

Jor Broeder

Jor Broeder won met diens eerste film, Een Glimp van Geluk, de Gelders Kort Competitie voor beste fictie en nu studeert die af aan de HKU met de experimentele korte film In The Belly of The Beast. Beeldend kunstenaar Jor werkt interdisciplinair, met als meest voorkomende richtingen film, fotografie, installatiekunst, muziek en performance art. Door werk te creëren waarin publiek multizintuigelijk ervaart, creëert hen een eigen wereld waarin hen mensen laat reflecteren en probeert te inspireren. Jor heeft een grote interesse in de psyche van de mens, diens imperfecties en spirituele connecties die de mens met elkaar verbindt. Jor werkt door middel van experiment en probeert zich met elk nieuw werk opnieuw uit te vinden. 

Rutger Verhoeven

Rutger Verhoeven is een veelzijdige media-professional die graag opereert op het grensvlak van technologie, data, merken en innovatie.

Hij was ruim 6 jaar hoofd digitaal van BNN-VARA, presenteerde meer dan 100 TV-items voor het consumentenprogramma KASSA op NPO1, was 10 jaar lang voorzitter van de HKU Awards en is medeoprichter van tech- & innovatiebedrijf smartocto. Met dat bedrijf ontwikkelt hij slimme software voor mediaorganisaties, uitgeverijen, kranten, (online) nieuwsplatforms en merken. 

Daarnaast is hij gespreksleider, dagvoorzitter en spreekt hij op diverse congressen over de rol van data en technologie voor de media van morgen. Hij woont sinds zijn studie Communicatiewetenschap aan de RU in Nijmegen. 

In de laatste editie van 24 UUR interviewde hij onder andere Navarone, Norman Bonink en de Staat.

Let's dance | dansfeest met DJ Maria Engels

Sluit de eerste dag van De 24 uur van Nijmegen af met het dansfeest in de theaterzaal. Op vertoon van je ticket voor een onderdeel, of meerdere onderdelen van De 24 uur van Nijmegen kan je gratis naar het dansfeest in de theaterzaal.

Datum: 16-12-2023 | Tijd: 22:15 - 01:00

De 24 uur van Nijmegen

Laat je verrassen en inspireren door De 24 uur van Nijmegen! Tijdens dit tweedaagse festival geniet je in de héle Stadsschouwburg, twaalf uur per dag, van maar liefst 32 programmaonderdelen met bekende Nijmegenaren. Ook is er dit jaar ruimte voor aanstormend jong talent. Beleef twee dagen vol muziek, film, dans, kunst, eten, cabaret, zang, sport, literatuur en wetenschap.

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen

Go Short is hét platform voor korte film en filmtalent van Nederland. Al ruim 15 jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers. Het festival biedt een internationaal podium en een groot publiek. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en de ondersteuning van talentvolle filmmakers. Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards. 

Sinds 2018 vervult Go Short ook een steeds grotere rol als platform voor regionale talentontwikkeling. Door het organiseren van o.a. de Gelderland Film Pitch, Go Short Arnhem en de Gelderland Film Meeting probeert Go Short een fundamentele bijdrage te leveren aan het verbeteren en stimuleren van het makersklimaat in de eigen regio.

De 16e editie van Go Short vindt plaats van 3 t/m 7 april 2024 plaats in Nijmegen.