Dag van de Componist

Asko | Schönberg
za 15 jun ’24 14:00 - 15:20
za 15 jun ’24
14:00 - 15:20
  • za 15 jun ’24
    14:00 - 15:20
    Pauze 14:20
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze

Vier tijdens de Dag van de Componist het belang én het plezier van eigentijdse klassieke muziek en levende componisten! De Australische componist Cathy Milliken nodigt iedereen uit nieuwsgierig te zijn en mee te doen met haar Night Shift: de musici van Asko|Schönberg, een koor van amateurzangers, zangsolisten en dirigent creëren een wereld waarin onderlinge grenzen vervagen. 

Voor dit gratis toegankelijke concert is Shakespeare’s Midsummer Night’s Dream het uitgangspunt: een groep amateur-acteurs komt samen om een toneelstuk te repeteren. Uit dit gegeven, een stuk binnenin een toneelstuk, ontstond het idee voor Night Shift: een openbare repetitie die wordt gebruikt om een ​​voorstelling te ontwikkelen die uniek is voor elke plaats, tijd of presentatie.

Night Shift werd geschreven in opdracht van CONNECT, The Audience as Artist een initiatief ondersteund door ART MENTOR FOUNDATION LUCERNE i.s.m. London Sinfonietta, Ensemble Modern, Asko|Schönberg en Remix Ensemble.

let op: dit concert is gratis toegankelijk mét ticket. 

Dag van de Componist

Tijdens de Dag van de Componist viert Nederland het belang, de waarde en het plezier van levende eigentijdse muziek. Componisten die in Nederland actief zijn worden in de schijnwerpers gezet. Klik hier voor meer informatie over deze dag en wat er allemaal te doen is. 

Programma

Milliken Night Shift
*Dit programma bestaat in het eerste deel uit een repetitie met het publiek o.l.v. de dirigent. Na de pauze begint in het tweede deel het concert.

Uitvoerenden

Asko | Schönberg
Jonathan Stockhammer dirigent
Helena Rasker alt
Michael Schiefel tenor
Amateurkoor

Credits

Asko I Schönberg