Gratis lunchconcert

Prijswinnaar Prinses Christina Concours Regio Oost
wo 24 apr ’24 12:30 - 13:15
wo 24 apr ’24
12:30 - 13:15
  • wo 24 apr ’24
    12:30 - 13:15
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze

Zin in een muzikale break in je (werk)dag? Bezoek een lunchconcert en ga met nieuwe energie weer aan de slag. Verrassende programma’s door jonge musici, gratis toegankelijk. Bestel je gratis ticket en gun jezelf dit muzikale oplaadmoment. Tip: Combineer je concertbezoek met een lunch in ons restaurant.

Aaike Nortier

Sopraan Aaike Nortier staat sinds 2019 onder vocale coaching van Claudia Patacca. Aaike is een jonge maar zeer ervaren zangeres en een aanstormend talent in de zangwereld. Zo won ze in oktober 2022 een Special Award of the Jury in de finale van de Lions European Music Competition in Zagreb, Kroatië. In 2021 won zij de tweede prijs en de publieksprijs op het Prinses Christina Concours. In april 2024 stond ze in de landelijke halve finale van hetzelfde concours. 

Aaike maakte in 2023 haar debuut in de professionele opera als Monsieur Triquet in de opera Yevgeni Onegin bij Opera Spanga. Dit jaar zal zij daar de rol van Roderigo vertolken in de opera Otello. Daarnaast was Aaike dit seizoen te zien als La Badessa (Suor Angelica, Stichting Nootstroom). Naast opera soleert Aaike regelmatig in oratoria zoals het Requiem van Mozart, de Paulus en Psalm 42 van Mendelssohn en verschillende Bachcantates.

Ernst Paul 

De pianist Ernst Paul Fuchs studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Sumiko Nagaoka. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij o.a. Jerome Lowenthal, Peter Feuchtwanger en Michel Béroff. Later volgde hij lessen in liedbegeleiding bij pianist Rudolf Jansen en kamermuziek bij violist Joan Berkhemer en celliste Nadia David.

Ernst Paul is een veelgevraagd begeleider van instrumentalisten en zangers, o.a. tijdens concoursen en kamermuziekfestivals. Hij is als pianist verbonden aan het Trio Dame Blanche, The James Whale Orchestra en begeleidt opera workshops bij het Muziektheater in Amsterdam.

In verband met werkzaamheden is de Sloetstraat op de dag van de voorstelling afgesloten tot 16:00 uur. Dit betekent dat je, indien je met de auto komt, ons parkeerterrein via de Groesbeekseweg verlaat. 

 

Programma

Schubert Der Flug der Zeit  
Schubert Ganymed  
Heggie A Route to the Sky 
Heggie Snake  
Mozart Ecco il Punto/Non più di Fiori (La Clemenza di Tito, Vitellia, 1791) 
Tchaikovsky Akh, Tanya, Tanya (Evgeni Onegin, Olga, 1878) 
Bolcom Amor 
Rossini Una Voce poco fa (Il Barbiere di Siviglia, Rosina, 1816) 
Moore Sexy Lady  

Uitvoerenden

Aaike Nortier mezzosopraan
Ernst Paul piano