foto: Altin Kaftira

The United Ukrainian Ballet

Ukraine 4 Ever
Classical ballet gala
vr 12 jan ’24 20:00 - 22:00
vr 12 jan ’24
20:00 - 22:00
  • vr 12 jan ’24
    20:00 - 22:00
    Pauze 21:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Anderhalf jaar na het uitbreken van de oorlog raast het geweld nog steeds door in Oekraïne. Dat uit een vreselijke situatie iets moois kan ontstaan, bewijst het United Ukrainian Ballet. Het gerenommeerde gezelschap van zestig gevluchte dansers, danst de indrukwekkende nieuwe balletvoorstelling ‘Ukraine 4 Ever’. 

Speciaal voor de wintermaanden hebben Igone de Jongh en Rinus Sprong samen met het gezelschap een feestelijk balletgala samengesteld die de schoonheid, kracht en verzet van de Oekraïense dansers laten zien. Zo tonen ze delen uit het traditionele ballet Paquita en de beroemde pas de deux uit Don Quichote. Ook danst het gezelschap een speels hedendaags duet van de jonge Oekraïense choreograaf Vladislav Detiuchenko, naast een nieuwe creatie Heroyam Slava (Glorie aan de Helden) van de Nederlandse choreograaf Thom Stuart. Het publiek krijgt ook een primeur te zien: een deel van het Oekraïense ballet Forrest Song. Tot slot mag de beroemdste dans uit Oekraïne, de feestelijke en virtuoze Hopak niet ontbreken.

The United Ukrainian Ballet bestaat uit zestig dansers die sinds het uitbreken van de oorlog hun toevlucht hebben gezocht in Den Haag. Het afgelopen jaar heeft het gezelschap met groot succes op alle grote danspodia van de wereld gedanst. Van Amsterdam tot Sydney, van Londen tot Washington en Los Angeles. In Engeland zijn zij genomineerd voor het beste balletgezelschap.

Inleiding = vol

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.00 uur een inleiding in het Theatercafé. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Credits

Met United Ukrainian Company
Artistieke leiding Igone de Jongh, Rinus Sprong