foto: Nienke Elenbaas

Danskijker

Let op: de Danskijker is uitverkocht. Er zijn dus geen plaatsen meer voor deze cursus. Je kunt nog wel losse tickets kopen voor de vier dansvoorstellingen die onderdeel uitmaken van de cursus: Club Guy & Roni , The United Ukrainian Ballet, NDT2 en Scapino Ballet Rotterdam

Wil je weten hoe je meer uit je bezoek aan een dansvoorstelling kunt halen? Ben je nieuwsgierig naar de keuzes van een choreograaf of het verloop van het repetitieproces? Dan is de Danskijker iets voor jou.

In deze Danskijker maak je een reis door de dansgeschiedenis. Tijdens de introductieavond op woensdag 15 november vertelt docent Hanneke Koolen onder meer over de verschillende stijlperiodes. In vier fascinerende dansvoorstellingen geniet je van zinderende dans met live muziek door Club Guy & Roni rondom empathie, van op en top klassiek ballet bij het The United Ukrainian Ballet, van klassiekers van Jiri Kylian en Ohad Naharin plus een wereldpremière van Maxine Doyle bij NDT2 en van Origin: een opwindende voorstelling met invloeden uit Chinese dans, Israëlische volksdans en moderne dans door Scapino Ballet Rotterdam. Alle voorstellingen hebben een inleiding en op een aantal avonden vindt tevens een nagesprek plaats of een meet and greet met een danser of choreograaf.

Hanneke Koolen is theoriedocent aan de dansacademie van ArtEZ in Arnhem. Ze behaalde haar Master in de Theater- Film-, en Televiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht, was redacteur van Dans Magazine en voorzitter van de Vereniging voor Dansonderzoek. In haar vrije tijd danst ze o.a. ballet en flamenco.

  • wo 15 november: introductieavond
  • di 21 november: Club Guy & Roni - Islands of Empathy (in a sea of chaos)
  • vr 12 januari: The United Ukrainian Ballet - Classical Ballet Gala Ukrainian 4 Ever
  • za 30 maart: NDT2 - The beauty of it all
  • wo 24 april: Scapino Ballet - Origin

Prijs per danskijker € 95,-. Hiermee krijg je ruim €30 korting op de voorstellingen, plus de introductieavond gratis erbij!

in deze serie