Scapino Ballet Rotterdam

Origin
wo 24 apr ’24 20:00 - 22:00
wo 24 apr ’24
20:00 - 22:00
  • wo 24 apr ’24
    20:00 - 22:00
    Pauze 20:45
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Origin is een opwindende voorstelling met invloeden uit Chinese dans, Israëlische volksdans en moderne dans. Artistiek directeur Ed Wubbe nodigde twee bijzondere internationale choreografen uit. De jonge makers Gong Xingxing en Lior Tavori zijn nog onbekend in Nederland, maar dat gaat snel veranderen!

Het nieuwe dansstuk van Gong Xingxing vraagt een hoog technisch niveau van de dansers vanwege de combinatie van fysieke controle en sierlijke ontspanning. Samen met de voelbare emotionele lading weet zij de aandacht van de kijker stevig vast te houden. Xingxing behoort tot de nieuwe generatie choreografen die in China op succesvolle wijze moderne dans naar een groter publiek weet te brengen. Daartoe behoort ook de Israëlische choreograaf Lior Tavori die, behalve voor zijn eigen gezelschap, veel stukken maakt voor Chinese dansgezelschappen. Door de combinatie van volksdans en moderne dans spat het dansplezier van zijn nieuwe choreografie af.

inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.00 uur een inleiding in het Theatercafé. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.