foto: Piek

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Met Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender
wo 1 mei ’24 20:00 - 22:05
wo 1 mei ’24
20:00 - 22:05
  • wo 1 mei ’24
    20:00 - 22:05
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Het ultieme relatiedrama! Zo wordt Edward Albee’s toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? steevast genoemd. Twee koppels beleven een met drank doordrenkte nacht vol vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen.

 

Gespeeld door Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender die als geen ander in staat zijn de vileine humor met het zwartgallige drama te combineren. In dit meesterwerk drijven zij elkaar tot het uiterste.

inleiding = vol

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.00 uur een inleiding in het Theatercafé. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Claire Bender, een van de actrices in Wie is er bang voor Virginia Woolf? verzorgt de inleiding. Claire gaat in op de lange opvoeringsgeschiedenis van dit ultieme relatiedrama en waarom dit stuk een klassieker is. Ook bespreekt ze de visie van de regisseur en de acteurs. 

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.

over Claire Bender
Claire Bender was recentelijk te zien in de romantische dramafilm Only You. Op het toneel stond ze eerder in Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht en in verscheidene voorstellingen van Internationaal Theater Amsterdam (ITA). 

in de pers

"Grandioos hoe ze kan tieren en sarren" - de Volkskrant ★★★

"De chemie met Ploeg en Bender werkt aanstekelijk" - NRC ★★★

“Het mysterie van Virginia blijft boeien” – Dagblad van het Noorden ★★★★

“Met een cast vol comedy-vedetten valt er veel te lachen”

Trouw ★★★★

Credits

Tekst Edward Albee 
Regie Hanneke Braam 
Spel Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender