foto: Ernst Coppejans

Boys Won’t Be Boys

Rikkert van Huisstede
Programma voor de Stad
za 6 apr ’24 20:00
za 6 apr ’24
20:00
  • za 6 apr ’24
    20:00
    De Lindenberg

Een theatrale happening met echte mensen. Boys Won't Be Boys geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium, en is een wervelende vrijplaats voor een steeds wisselende groep spelers met talent om mens te zijn.

 

We verschillen, nou en? Niemand past precies in een hokje, en precies dat willen wij vieren. Door al die verschillende verhalen met elkaar te delen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar. Boys Won't Be Boys is een vrolijke aanklacht en ode aan het begrip man. 

De met killerheels gewapende host Rikkert van Huisstede speelt samen met een kleurrijke parade van spelers die vertellen, zingen, rappen, grappen, dansen, kortom: we trekken deze avond alles uit de kast. En hokjes? Die zijn er om je in om te kleden tot wie je echt bent.

Programma voor de Stad

Met ‘Programma voor de stad’ bieden de 3 Nijmeegse podia - Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. In seizoen 23-24 brengen de podia gezamenlijk vijf voorstellingen.

Van Huisstede is een innemende performer, en durft zijn persoonlijke urgentie aan een breed maatschappelijk engagement te verknopen.

Het Parool

Credits

spel Nic Bruining, Lito Mabjaia, Mark Groeneveld