foto: Markus Werner

Nils Frahm

i.s.m. Doornroosje
vr 8 mrt ’24 20:15 - 22:30
vr 8 mrt ’24
20:15 - 22:30
  • vr 8 mrt ’24
    20:15 - 22:30
    De Vereeniging Grote Zaal

Nils Frahm komt terug naar Nijmegen. Hij speelde eerder al in een uitverkocht Concertgebouw Amsterdam en TivoliVredenburg, gaf indrukwekkende optredens tijdens het Valkhof Festival, in zowel het oude als nieuwe pand van Doornroosje en LUX. Nu treedt hij op in Concertgebouw De Vereeniging.

De Duitse componist en multi-instrumentalist Nils Frahm is de voorloper van de neoklassieke stroming die de laatste jaren zo populair is geworden. Door het gebruik van vintage synthesizers (zoals bijvoorbeeld Moog) en drumcomputers naast zijn vertrouwde piano creëert Frahm een intrigerend muzikaal universum waarin elektronica, minimal, ambient en piano melodieën samenkomen. 

Na het uitbrengen van All Melody (2018) was er nog zoveel onuitgebracht materiaal dat de ep’s Encores 1, 2 en 3 volgden ieder met een eigen geluid. 
Encore 1 richt zich op de akoestische melodieën van piano en traporgel terwijl op Encores 2 vooral de ambient-hoek wordt opgezocht en op Encores 3 voegde hij meer percussie en elektronica toe aan zijn geluid. 

In 2021 bracht Frahm het album Old Friends New Friends uit om er in september 2022 Music For Animals aan toe te voegen. Een voor zijn doen bijzonder album, want het bevat 10 pianoloze (!) nummers en heeft een meeslepende, ongehaaste ervaring van meer dan drie uur. Live weet de virtuoze Nils Frahm de spanning van de eerste tot de laatste noot te bewaren.